Αν και ελάχιστα συμπεράσματα μπορούν να προκύψουν από την νέα εμφάνιση της νέας Continental GT για την… εμφάνισή της, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η Bentley, αλλά και επιβεβαιώνουν εν μέρει οι αναλογίες της, το βρετανικό μοντέλο θα αντλήσει επιρροές σε αισθητικό επίπεδο από το ιδιαίτερα δημοφιλές πρωτότυπο EXP 10 Speed 6.

Όπως και να έχει με τα δυσδιάκριτα από το βαρύ καμουφλάζ θέματα αισθητικής επιλογής του επιβλητικού coupe, το δεδομένο είναι ότι στην αθέατη πλευρά της θα βρεθεί η ίδια αρχιτεκτονική που φιλοξενεί και τη νέα γενιά της Panamera συμβάλλοντας στη σημαντική μείωση του βάρους και προσφέροντας οφέλη τόσο σε επίπεδο επιδόσεων και αποδοτικότητας όσο και οδικών χαρακτηριστικών.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι η νέα Continental GΤ θα μοιραστεί και μηχανικά σύνολα με το τετράθυρο coupe της Porsche ξεκινώντας με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 των 4,0 λίτρων ισχύος 542 ίππων αλλά και πιθανότατα χωρίς να παραλείψει να ενσωματώσει το υβριδικό μηχανικό σύνολο της Panamera plug-in hybrid ο οποίος αποτελείται από V6 2,9 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας ισχύ 462 ίππων.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία του θηριώδους W12 των 6,0 λίτρων με ισχύ 600 ίππων που συναντάμε σε διπλά υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή στο Bentayga.

To προφίλ της Continental GT θα συμπληρώσουν οι συνήθεις εκκεντρικότητες πολυτέλειας των Βρετανών για τις οποίες αναμένεται να μάθουμε περισσότερα σύντομα καθώς το βρετανικό μοντέλο έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί εντός του 2017.

AUTOMEDIA