Από την στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, κάθε διάδοχος είχε περισσότερο να κάνει με την εξέλιξη παρά με την ριζική αλλαγή. Το ίδιο ισχύει και για την επόμενη γενιά της 911 με την κωδική ονομασία 992 η οποία εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στον ευρωπαϊκό βορρά.

Εκ πρώτης όψεως, η 992 φαίνεται να ακολουθεί την ίδια ακριβώς συνταγή αποτελώντας μια σχεδιαστική μετεξέλιξη της τρέχουσας εκδοχής της διανθισμένης με αισθητικές επιρροές από το Mission E Concept του 2015, όπως αφήνουν να εννοηθεί τα νέα χαρακτηριστικά πίσω φωτιστικά σώματα.

Μια άλλη λεπτομέρεια εξίσου ορατή είναι το spoiler που εκτείνεται από άκρη σε άκρη στο πίσω τμήμα ενώ, μια προσεκτική συγκριτική παρατήρηση με την τρέχουσα εκδοχή της αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες αναλογίες της, τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος.
Πιο έντονα «γραμμένοι» είναι και οι θόλοι οι οποίοι συντείνουν σε μεγαλύτερα μετατρόχια. Την ίδια εντονότερη σχεδιαστική γραμμή ακολουθούν επίσης το μπροστινό και το πίσω τμήμα ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και μια οριακή αύξηση του μεταξονίου της.

Σύμφωνα επίσης με αυτόπτες μάρτυρες στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια έκδοση Turbo η οποία διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και η οποία για τις ανάγκες δοκιμών στην σκανδιναβική χερσόνησο εξοπλιζόταν με κλωβό ασφαλείας.

Όπως και να έχει με το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο και τις αισθητικές εξελίξεις της νέας γενιάς, το σίγουρο είναι ότι η νέα γενιά της 911 θα περιλάβει στις τάξεις της μια plug-in υβριδική έκδοση όπως έχει ήδη ανακοινώσει η φίρμα από την Στουτγάρδη. Ωστόσο, όπως επίσης έχει ήδη ανακοινωθεί αρχικά τουλάχιστον δεν προβλέπεται μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή καθώς τις ηλεκτρικές προσδοκίες της Porsche θα κληθεί να εκπληρώσει η αμιγώς ηλεκτροκίνητη τετράθυρη Mission E η οποία αναμένεται εντός του 2019.

Σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά της 911, αυτή αναμένεται να εμφανιστεί μέσα στο β΄εξάμηνο του 2018 μιας και η τρέχουσα γενιά έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά της με τις ανανεωμένες εκδόσεις των GT3 και GT2 να εκκρεμούν.

AUTOMEDIA