Η γαλλική φίρμα προετοιμάζεται να επιτεθεί στα μεσαία SUV στοχεύοντας μάλιστα στο premium χώρο με την συνδρομή των διακριτικών DS και όσων αυτή υπόσχεται σε σχεδιαστικό και εξοπλιστικό επίπεδο, με μια νέα αντίστοιχη πρόταση η οποία, αν και το προς το παρόν πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης, πολύ σύντομα -τον προσεχή Μάρτιο- θα δώσει το στίγμα της, ως έκδοση παραγωγής, από την προσεχή έκθεση της Γενεύης.

Σε επίπεδο αισθητικής, το νέο SUV αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα του Wild Rubis Concept το οποίο είχε παρουσιαστεί το 2013 στην έκθεση της Σαγκάης, επενδύοντας σε ένα αιχμηρό και αθλητικό σχεδιαστικό προφίλ, αντάξιο των συνήθων ηχηρών «εικαστικών» τακτικών της DS ως φίρμας συν το γεγονός ότι θα πρόκειται για το κορυφαίο SUV της.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, το σίγουρο είναι ότι το νέο SUV θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα EMP2 και θα φροντίσει να παράσχει γενναιόδωρη ευρυχωρία ανάλογη της τάξης όπου θα ανήκει.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά του σύνολα το DS 7 όπως αναμένεται να ονομάζεται θα εντάξει στο παλμαρέ του ένα νέο diesel μοτέρ 1,5 λίτρου το οποίο σταδιακά θα αντικαταστήσει τα μοτέρ 1,4 και 1,6 λίτρων του ομίλου PSA και το οποίο θα διατεθεί σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος έως 130 ίππους.

Στην περίπτωση του DS7, ο ίδιος κινητήρας αναμένεται να αποτελέσει σε δεύτερο χρόνο και το επίκεντρο ενός plug-in υβριδικού συνόλου. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες το γαλλικό SUV θα εντάξει στη λίστα εξοπλισμού του και ένα νέο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το DS7 θα συμπεριλάβει στο τεχνολογικό του παλμαρέ και κάποιου είδους τεχνητή νοημοσύνη προσφέροντας τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης.

AUTOMEDIA