Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οι ταινίες της εβδομάδας: Νερούδα και αποχρώσεις του γκρι

Η δεύτερη βιογραφία του Πάμπλο Λαραΐν (μετά τη Jackie) είναι ένα αντισυμβατικό πορτρέτο του ποιητή Πάμπλο Νερούδα και αποτελεί την κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας. Διασκεδαστικό το The Lego Batman Movie, τρυφερό το Γλυκό Φασόλι, πολιτική Η Κλούβα, ενώ ο Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστέζια Στιλ επιστρέφουν με τις Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι.

Αγγελική Στελλάκη

Η δεύτερη βιογραφία του Πάμπλο Λαραΐν (μετά τη Jackie) είναι ένα αντισυμβατικό πορτρέτο του ποιητή Πάμπλο Νερούδα και αποτελεί την κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας. Διασκεδαστικό το The Lego Batman Movie, τρυφερό το Γλυκό Φασόλι, πολιτική Η Κλούβα, ενώ ο Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστέζια Στιλ επιστρέφουν με τις Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι.

Νερούδα

4/5

Ο νομπελίστας ποιητής Πάμπλο Νερούδα βρίσκεται υπό καθεστώς δίωξης από τις αστυνομικές Αρχές στη Χιλή του 1948. Ο αστυνομικός Όσκαρ Πελουσονάου αναλαμβάνει να τον συλλάβει και βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα γοητευτικό παιχνίδι γάτας – ποντικού. Ένα παιχνίδι με τον θεατή παίζει και ο χιλιανός σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν, δημιουργώντας ένα παζλ από εικόνες και ήχους, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει την γοητεία του Νερούδα -χωρίς όμως να τον αποθεώνει.

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαραΐν
Πρωταγωνιστούν: Λουίς Νιέκο, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μερσέντες Μοράν

Η ταινία Lego Batman

3/5

Με μπόλικες δόσεις χιούμορ και διάθεση σαρκασμού απέναντι στις ταινίες με σούπερ ήρωες που έχουν κατακλύσει την οθόνη τα τελευταία χρόνια, ο Lego Batman καλείται να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο εχθρό του, τον Τζόκερ (μόνο που προς θλίψη του Τζόκερ ο ίδιος δεν τον αναγνωρίζει ως τέτοιο), έχοντας στο πλευρό του τον Ρόμπιν, τον Άλφρεντ και την Μπάρμπαρα Γκόρντον. Ο μεγαλύτερος εχθρός του, όμως, είναι ο ίδιος του ο εαυτός και η αδυναμία του να συνδεθεί με τους γύρω του. Διασκεδαστική και αστεία, η ταινία του Κρις ΜακΚέι επιστρατεύει διάσημους σταρ (στα αγγλικά οι Γουίλ Αρνέτ, Μάικλ Σερά, Ζακ Γαλιφιανάκης και Ρέιφ Φάινς μεταξύ άλλων, ενώ στα ελληνικά οι Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) και συνεχίζει την -γεμάτη φρεσκάδα- παράδοση του The Lego Movie.

Σκηνοθεσία: Κρις ΜακΚέι




Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι

Η ερωτική περιπέτεια του Κρίστιαν Γκρέι και της Αναστέζια Στιλ συνεχίζεται, με τη δεύτερη να έχει διακόψει τη σχέση τους και τον πρώτο να προσπαθεί να την κερδίσει πίσω, προτείνοντάς της μια νέα συμφωνία. Το παρελθόν, ωστόσο, δεν έχει ξεμπλέξει μαζί τους. Χωρίς την Σαμ Τέιλορ – Τζόνσον στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, αλλά με το πρωταγωνιστικό δίδυμο να παραμένει το ίδιο και την προσθήκη της Κιμ Μπέισινγκερ, η ταινία ευελπιστεί να κόψει περισσότερα εισιτήρια από το πρώτο μέρος της σειράς.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Φόλεϊ
Πρωταγωνιστούν: Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν, Κιμ Μπέισινγκερ





Η Κλούβα

3/5

Δύο χρόνια μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση και ανατροπή του καθεστώτος, ο διχασμός στη χώρα παραμένει. Υποστηρικτές και αντίπαλοι των Αδελφών Μουσουλμάνων θα βρεθούν στην ίδια αστυνομική κλούβα στην ταινία του Μοχάμεντ Ντιάμπ, πρόταση της Αιγύπτου για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Γεμάτη ένταση και αγωνία, η ταινία καταφέρνει να παρουσιάσει τις διαφορετικές πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις, χωρίς να λαμβάνει θέση. Αυτό εν μέρει είναι και ένα από τα μειονεκτήματα της ταινίας, καθώς μοιάζει να μην επιθυμεί να κακοχαρακτηρίσει και τη στάση της αστυνομίας.

Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Ντιάμπ
Πρωταγωνιστούν: Νέλλυ Καρίμ, Χάνι Αντέλ, Ταρίκ Αμπντέλ Αζίζ

Γλυκό Φασόλι

2,5/5

Ο Σεντάρο, ιδιοκτήτης ενός εργαστηρίου κατασκευής ντοριγιάκι (ιαπωνική τηγανίτα με ζύμη από κόκκινα φασόλια), συναντά την ηλικιωμένη κυρία Τόκου που του ζητά δουλειά. Ο ίδιος αρνείται αρχικά να της δώσει, αλλά στη συνέχεια υποκύπτει στις πιέσεις της και διαπιστώνει ότι είναι εξαιρετική μαγείρισσα ντοριγιάκι. Παράλληλα, τόσο ο ίδιος, όσο και μια παρέα μαθητριών παίρνουν μαθήματα ζωής και ιστορίας από την κυρία Τόκου. Τρυφερή, αν και μάλλον υποτονική η ταινία της Ναόμι Καβάσε που φτάνει στην Ελλάδα με δύο χρόνια καθυστέρηση (είχε προβληθεί στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών το 2015).

Σκηνοθεσία: Ναόμι Καβάσε
Πρωταγωνιστούν: Κίριν Κίκι, Μασατόσι Ναγκάσε, Κιάρα Ουτσίλντα

Γλυκό Φασόλι / Sweet Bean – Trailer GREEK from MoovieReel on Vimeo.

Το Διάστημα Ανάμεσά Μας

1/5

Μία αποστολή της NASA φτάνει στον πλανήτη Άρη. Η αρχηγός της αποστολής διαπιστώνει ότι είναι έγκυος και γεννά τον γιο της στον κόκκινο πλανήτη. Το αγόρι εξαιτίας της διαφορετικής βαρύτητας αναγκάζεται να παραμείνει στον Άρη και την ύπαρξή του γνωρίζουν ελάχιστοι στον πλανήτη Γη. Όταν μετά από χρόνια καταφέρει να επιστρέψει, θα γνωρίσει μια διαφορετική πλευρά της ζωής και θα προσπαθήσει να συναντήσει ανθρώπους που αγαπά. Ο Πίτερ Τσέλσομ προσπαθεί να αναδείξει τις αναφορές του στο κλασικό Τα Φτερά του Έρωτα, όμως η ταινία του μοιάζει περισσότερο με εύπεπτη λογοτεχνία που σύντομα σε εκνευρίζει. Ενδιαφέρουσες οι ιδέες που θίγει η ταινία στην αρχή, μένουν όμως πλήρως ανεκμετάλλευτες.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Τσέλσομ
Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Όλντμαν, Έιζα Μπάτερφιλντ, Κάρλα Γκουτζίνο

Αυτοκρατορία

Ο Νέιτ είναι ένας νεαρός πράκτορας του FBI που αναλαμβάνει υποθέσεις τρομοκρατίας. Όταν άγνωστοι κλέβουν μια μεγάλη ποσότητα επικίνδυνης χημικής ουσίας, ο Νέιτ αναλαμβάνει να εισχωρήσει μυστικά σε μία εξτρεμιστική ρατσιστική οργάνωση που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την ληστεία. Κατορθώνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της ομάδας αλλά ταυτόχρονα αναγκάζεται να εκτελέσει σκληρές πράξεις που έρχονται ενάντια στις πεποιθήσεις του.

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Ραγκούσις
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τόνι Κολέτ, Τρέισι Λετς


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024