Νέα προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, η οποία αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με τα καθαρά εισοδήματα, κατέθεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Η προσφυγή του ΠΙΣ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, έχει οριστεί να εκδικασθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Απριλίου 2017 και για το εφάπαξ στις 8 Μαΐου 2017.

«Οι μειώσεις των συντάξεων και του εφάπαξ, σύμφωνα με το νέο Ασφαλιστικό, είναι σημαντικές και προκαλούν περικοπές σε ποσοστό περίπου 30% στις συντάξεις και πολύ περισσότερο στο εφάπαξ από τις ήδη υφιστάμενες, με αποτέλεσμα η εργασία και ο κόπος των λειτουργών της υγείας να εξανεμίζονται από την εφαρμογή κακών πολιτικών», υποστηρίζουν οι γιατροί.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχαήλ Βλασταράκος ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο για τη νέα προσφυγή, παρουσία του νομικού συμβούλου Χάρη Πολίτη, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, καθώς και γι’ αυτά που αφορούν την υγεία και την περίθαλψη.

Συγκεκριμένα ο κ. Βλασταράκος έκανε λόγο για φοροδοτικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού νόμου και την πρόσκρουση της Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του Νόμου 4387 σε κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα κοινωνικά δικαιώματα.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr