Ο αντικαταστάτης του μέχρι σήμερα γνωστού V40 Cross Country πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο δείγμα γραφής της νέας γενιάς των μικρομεσαίων προτάσεων της Volvo.

Όχι τυχαία, η σουηδική φίρμα επέλεξε την κατηγορία των crossover για το ξεκίνημα της νέας Σειράς 40, προχωρώντας με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες εξέλιξης ενός αυτοκινήτου που στη σημερινή γενιά του κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να «κερδίσει» το ευρωπαϊκό κοινό.

Το υπό εξέλιξη XC40 βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία CMA, προσεγγίζοντας περισσότερο από ποτέ τις προδιαγραφές ενός τυπικού SUV.

H απόσταση από το έδαφος αναμένεται να αυξηθεί, όπως αυξημένοι στο σύνολό τους θα είναι και οι διαθέσιμοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές.

Οι τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel πρόκειται να αποτελέσουν τη βάση της γκάμας του XC40, ωστόσο, σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η εξέλιξη plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτροκίνητων εκδόσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το XC40 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης, με την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινά στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

AUTOMEDIA