Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και ο ΠΑΟΚ το «βιολί» του με νίκη - ανατροπή επί του Αστέρα

Και ο ΠΑΟΚ το «βιολί» του με νίκη – ανατροπή επί του Αστέρα

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ φρόντισαν με το... καλημέρα να δείξουν ότι είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση. Με γκολ των Πρίγιοβιτς (70΄) και Πέδρο Ενρίκε (84΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε πολύ δύσκολη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-2. Πρωταγωνιστής των Αρκάδων ήταν ο Μιχάλης Μανιάς, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του (18΄, 79΄), ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει για τους «ασπρόμαυρους» ο Γιεβγκένι Σακχόφ στο 28΄.

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ φρόντισαν με το… καλημέρα να δείξουν ότι είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση. Με γκολ των Πρίγιοβιτς (70΄) και Πέδρο Ενρίκε (84΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε πολύ δύσκολη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-2. Πρωταγωνιστής των Αρκάδων ήταν ο Μιχάλης Μανιάς, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του (18΄, 79΄), ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει για τους «ασπρόμαυρους» ο Γιεβγκένι Σακχόφ στο 28΄.

Ο Αστέρας μπήκε με απειλητικές διαθέσεις στο παιχνίδι και στο 11′ οι φιλοξενούμενοι πλησιάζουν με καλές προϋποθέσεις στην εστία του Γλύκου. Στο 11′ σέντρα του Γιαννούλη από τα αριστερά, και κεφαλιά του Τσιλιανίδη, η μπάλα αποκρούεται σε κόρνερ μετά την επέμβαση του Γλύκου.

Ομως το σαφές αυτό «μήνυμα» δεν το έλαβαν σοβαρά οι Θεσσαλονικείς και στο 18′ ήρθε το «χτύπημα» από τους Πελοποννήσιους. Ο Τσουκαλάς «τσίμπησε» την μπάλα στην περιοχή, ο Μανιάς πρόλαβε τον Μάτος, στην κίνηση και αξιοποίησε ιδανικά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και με σουτ πλάσαρε τον Γλύκο ανοίγοντας το σκορ στην Τούμπα για την ομάδα της Τρίπολης (0-1).

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε σύντομα. Ανασυντάχθηκε και στο 28′ ο Εβγέν Σάκχοφ, με την φανέλα Νο 28 πέτυχε την ισοφάριση. Ο Μπίσεσβαρ μπήκε δυνατά αφήνοντας πίσω του τον Κώτσιρα, και βγάζοντας σέντρα προς την περιοχή,έδωσε την ευκαιρία στον Σάκχοβ να ισοαφαρίσει με δυνατό σουτ στην εστία του Ντοναρούμα.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει ήδη υψηλές στροφές και στο επόμενο λεπτό σουτ του Μπίσεσβαρ, περνά άουτ, όπως και η κεφαλιά του Κουλούρη στο 35′.

Στην επανάληψη ο Ιβιτς σπρώχνει στο παιχνίδι τον Ενρίκε και αλλάζει το σύστημα του, με τρεις καθαρούς προωθημένους επιθετικούς επιθυμώντας να μετφέρει το παιχνίδι στα καρέ των φιλοξενούμενων και αρχικά το πετυχαίνει. Ομως οι του Αστέρα με την προσθήκη του Ιγκλέσιας οργανώνονται στην μεσαία γραμμή επιδιώκωντας να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Ντοναρούμα.

Το παιχνίδι παίρνει άγρια ομορφιά και στο 61′ μέσα σε λίγα δεύτερα διαδραματίζονται τρείς σπουδαίες φάσεις. Αρχικά με τον Μάσσα, που σουτάρει όχι όμως τόσο δυνατά ώστε να απειλήσει τον Γλύκο.

Αμέσως μετά ο Μπίσεσβαρ μπαίνει στην περιοχή, μετά το γύρισμα προς τα πίσω, η μπάλα χτυπά στο χέρι του Γιαννούλη η ενέργεια όμως ήταν ακούσια και δεν δίνεται φυσικά κάτι ενώ στην συνέχεια ωραία κεφαλιά του Πέντρο Ενρίκε, αναγκάζει τον Ντοναρούμα με υπέροχη απόκρουση να στείλει την μπάλα κόρνερ.

Ο Ιβιτς παίζει και το δεύτερο επιθετικό χαρτί του περνώντας στο γήπεδο του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο 69′ και λίγα δεύτερα αργότερα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Σέρβος επιθετικός με κεφαλιά ‘ψαράκι» παραβιάζει την εστία του Ντοναρούμα, βάζοντας μπροστά τον ΠΑΟΚ στο σκορ με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, που χαιροκροτήθηκε δεόντως από τους 15.000 περίπου φίλους της ομάδας του.

Ο Αστέρας όμως δεν πτοείται από την αγωνιστική εκτίναξη του ΠΑΟΚ. Οσο το σκορ παραμένει στην διαφορά του ενός τέρματος καραδοκεί και στο 79′ ο Μιχάλης Μανιάς, «»παγώνει» για δεύτερη φορά την Τούμπα, όταν με καρφωτή κεφαλιά παραβιάζει την εστία του Γλύκου για δεύτερη φορά αξιοποιώντας καλοζυγισμενη σέντρα του Κώτσιρα. Το 2-2 δεν έμελλε να μεινει για πολύ. Ο Ενρείκε στο 84′ ανοίγει κι αυτός λογαριασμό με ένα αιφνιδιαστικό σουτ βολέ, μετά από ασίστ του Πρίγιοβιτς, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-2.

Από του σημείου αυτό και ως το τέλος ο ΠΑΟΚ δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει την ευκαιρία αναξιοποίητη, και με συγκεντρωτικό, ομαδικό παιχνίδι, κράτησε σε απόσταση τους φιλόδοξους και ικανούς επιθετικούς του Αστέρα, που πάσχιζαν με κάθε θεμιτό τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση. Δεν ήταν όμως εύκολο καθώς οι αμυντικοί και μέσοι των Θεσσαλονικέων, κράτησαν με επιτυχία την συνολική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας τους κι έφυγαν με τους βαθμούς της νίκης από ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων όπως μαρτυρά και το τελικό του αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενά), βοηθοί Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας-Λευκάδας) – Γεώργιος Πασχάλης (Ηπείρου).

Κίτρινες:
Μάτος, Γλύκος- Χαμντανί, Μάσσα, Γιαννούλης, Ντοναρούμα, Ιγκλέσιας.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (46′ Ενρίκε), Σάχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (87′ Χαρίσης), Μυστακίδης, Κουλούρης (69′ Πρίγιοβιτς).

Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος):
Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος (66′ Φαρινά), Τσουκαλάς, Μάσα (79′ Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος (46′ Ιγκλέσιας) Μανιάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024