Σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή εκτιμάται ότι θα διαθέσει η Nintendo την ετήσια διαδικτυακή πρόσβαση σε κλασικούς πλέον τίτλους παιχνιδιών -μέσω Virtual Console- για το Nintendo Switch, «και άλλες υπηρεσίες», όπως η συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια με τη νέα υβριδική κονσόλα που κυκλοφορεί το Μάρτιο αντί 340 ευρώ (στην Ελλάδα).

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που οι διαδικτυακές υπηρεσίες για τις ανταγωνιστικές κονσόλες των Microsoft και Sony χρεώνονται περί τα 55 ευρώ ετησίως, η Nintendo ανακοινώνει τιμές από 17 έως 24 ευρώ το χρόνο. Εντούτοις, η σύγκριση μόνο των τιμών δεν αρκεί για να αποδώσει στην Nintendo ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αφού δεν έχει γίνει γνωστό σε τι συνίσταται η διαδικτυακή υπηρεσία της για το Switch.

Μιλώντας στο ιαπωνικό πρακτορείο Nikkei, ο επικεφαλής της Nintendo Tatsumi Kimishima αναφέρθηκε σε «web services» επί πληρωμή, σε ένα app για επικοινωνία και διαθέσιμα για λήψη κλασικά παιχνίδια κάθε μήνα. Στο Wii U, η δυνατότητα online multiplayer και άλλες υπηρεσίες ήταν δωρεάν.

Ο Kimishima αναφέρθηκε και στην πιθανότητα το Switch να υποστηρίξει και τίτλους εικονικής πραγματικότητας, «εάν πετύχουμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που ανακύπτουν από το πολύωρο παιχνίδι σε περιβάλλον VR».


tech.in.gr