Στη μακρινή Φινλανδία συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης της Porsche Mission E η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της γερμανικής φίρμας.

Για τις ανάγκες των δοκιμών χρησιμοποιείται το αμάξωμα της Porsche Panamera, το οποίο ωστόσο έχει υποστεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για τους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η έκδοση παραγωγής της Porsche Mission E πρόκειται να αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή του Tesla Model S, διαθέτοντας τις διαστάσεις μιας μεγάλης μπερλίνας και αυτονομία που θα προσεγγίζει τα 550 χιλιόμετρα.

Από την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη της Porsche δεν θα λείπουν φυσικά και οι εκρηκτικές επιδόσεις. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, λοιπόν, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ τα 200 χλμ./ώρα θα επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα.

Τέλος, χάρη σε ταχυφορτιστές ισχύος 800V που πρόκειται να εξελίξει η ίδια η Porsche, η έκδοση παραγωγής του Mission E θα ανακτά το 80% του ηλεκτρικού φορτίου της σε μόλις 15 λεπτά.

AUTOMEDIA