Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θέσεις εργασίας σε 10.000 πρόσφυγες προσφέρουν τα Starbucks

Θέσεις εργασίας σε 10.000 πρόσφυγες προσφέρουν τα Starbucks

Στην πρόσληψη 10.000 προσφύγων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα προχωρήσουν τα καταστήματα της αλυσίδας Starbucks που λειτουργούν σε 75 χώρες ανά τον κόσμο. Πρόκειται για την απάντηση της εταιρείας στο διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο σε κατόχους διαβατηρίων επτά -μουσουλμανικών- χωρών (Ιράκ, Ιράν, Σουδάν, Συρία, Υεμένη, Σομαλία και Λιβύη), ακόμη κι αν έχουν πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ.

Στην πρόσληψη 10.000 προσφύγων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα προχωρήσουν τα καταστήματα της αλυσίδας Starbucks που λειτουργούν σε 75 χώρες ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για την απάντηση της εταιρείας στο διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο σε κατόχους διαβατηρίων επτά -μουσουλμανικών- χωρών (Ιράκ, Ιράν, Σουδάν, Συρία, Υεμένη, Σομαλία και Λιβύη), ακόμη κι αν έχουν πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάουαρντ Σκαλτζ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για την απόφαση του αμερικανού προέδρου και τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί «αποφασιστική δράση», ξεκινώντας με αυτή του την πρωτοβουλία να προσφέρει θέσεις εργασίας στους πρόσφυγες.

«Σχεδιάζουμε την πρόσληψη 10.000 προσφύγων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στις 75 χώρες ανά τον κόσμο όπου βρίσκονται τα Starbucks» δήλωσε στους εργαζόμενους.

Και πρόσθεσε ότι η εταιρεία «δεν θα σταθεί αμέτοχη και σιωπηλή μπροστά στην αβεβαιότητα που γεννιέται από τις ενέργειες της νέας προεδρίας των ΗΠΑ».

Ο Σκαλτς τόνισε ότι η εκστρατεία θα ξεκινήσει με την πρόσληψη προσφύγων που ανέλαβαν ρόλους διερμηνέων ή υποστηρικτικού προσωπικού για τα αμερικανικά στρατεύματα στο εξωτερικό.

Ακόμη, ωστόσο, δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις και αν θα αφορούν θέσεις μέσα στα καταστήματα Starbucks ή στον τομέα των προμηθευτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024