Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η πρέσβης του Τραμπ στον ΟΗΕ κάνει «bullying» στους συμμάχους των ΗΠΑ

Η πρέσβης του Τραμπ στον ΟΗΕ κάνει «bullying» στους συμμάχους των ΗΠΑ

«Προς εκείνους που δεν μας υποστηρίζουν, κρατάμε ονόματα...». Η νέα μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι διαμηνύει ότι οι ΗΠΑ «θα δείξουν την ισχύ τους» και προειδοποιεί τις χώρες-συμμάχους που θα αντιταχθούν στη διπλωματία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Προς εκείνους που δεν μας υποστηρίζουν, κρατάμε ονόματα…». Η νέα μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι διαμηνύει ότι οι ΗΠΑ «θα δείξουν την ισχύ τους» και προειδοποιεί τις χώρες-συμμάχους που θα αντιταχθούν στη διπλωματία του Ντόναλντ Τραμπ.

Στόχος της κυβέρνησης Τραμπ «είναι να δώσει αξία στον ΟΗΕ και ο τρόπος με τον οποίο θα δείξουμε αξία είναι να δείξουμε την ισχύ μας, να υποστηρίζουμε τους συμμάχους μας και να διασφαλίσουμε ότι οι σύμμαχοί μάς υποστηρίζουν επίσης» δήλωσε η Χέιλι μιλώντας σε δημοσιογράφους στον ΟΗΕ πριν από την πρώτη συνάντησή της με το νέο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Και συμπλήρωσε: «Για εκείνους που δεν μας υποστηρίζουμε, κρατάμε ονόματα, θα αντιδράσουμε κατάλληλα»…

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Χέιλι και του Γκουτέρες γίνεται σε χρονική περίοδο κατά τηνοποία τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα προεδρικό διάταγμα που θα στερήσει από τον διεθνή οργανισμό οικονομική βοήθεια εκ μέρους των ΗΠΑ ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ενδεχόμενο αυτής της περικοπής στον προϋπολογισμό θα πλήξει τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς η Ουάσιγκτον είναι ο βασικός συνεισφέρων -χρηματοδοτεί το 22% του προϋπολογισμού τους και το 28% των επιχειρήσεων για την διατήρηση της ειρήνης. Το κόστος μονάχα για τις επιχειρήσεις αυτές ανέρχεται σε 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η Νίκι Χέιλι δήλωσε επίσης ότι τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης του ΟΗΕ.

«Όλα όσα λειτουργούν, θα τα βελτιώσουμε. Όλα όσα δεν λειτουργούν, θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Όλα όσα μοιάζουν παρωχημένα και άχρηστα, θα απαλλαγούμε από αυτά» είπε η 45χρονη πρώην κυβερνήτης της

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024