Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το «επικίνδυνο κλίμα κατά της αστυνομίας» που επικρατεί στις ΗΠΑ και βεβαιώνει ότι θα «το σταματήσει», σε ανακοίνωση αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του Λευκού Οίκου μετά την ορκωμοσία.

Παράλληλα, επαναλαμβάνεται η δέσμευση Τραμπ να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ λέει ότι θα αναπτύξει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας για την αποτροπή επιθέσεων από το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα.

«Το επικίνδυνο κλίμα κατά τις αστυνομίας στην Αμερική είναι λάθος. Η κυβέρνηση Τραμπ θα το τερματίσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στο ίδιο κείμενο επαναλαμβάνεται ότι η δέσμευση του Τραμπ να χτίσει  τείχος για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση. «Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερη επιβολή του νόμου, περισσότερη δέσμευση της κοινότητας και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση» αναφέρεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει την πρόθεση να αναπτύξει ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «αιχμής» για να προστατευθούν οι ΗΠΑ από επιθέσεις του Ιράν και της Βορείου Κορέας.

Η ανακοίνωση, που αναρτήθηκε μερικά λεπτά μετά την ορκωμοσία του μεγιστάνα, δεν δίνει λεπτομέρειες για το εάν το σύστημα αυτό είναι άλλο από αυτό που βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη, ή το πώς θα καλυφθεί το κόστος του.

Στις πρώτες πράξεις του ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τα έγγραφα με τα οποία προτείνει στη Γερουσία τους υποψήφιους υπουργούς του και ζητά επίσης την ανακήρυξη μιας εθνικής ημέρας Πατριωτισμού, ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

Λίγο μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ υπέγραψε επίσης μια τροπολογία με βάση την οποία επιτρέπεται να αναλάβει υπουργός Άμυνας ο απόστρατος στρατηγός του σώματος των Πεζοναυτών Τζέιμς Μάτις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ