Το Google search app, στη νεότερη έκδοση της εφαρμογής αναζήτησης μέσω Google για Android θα αποθηκεύει τους όρους αναζήτησης που υποβάλλει ο χρήστης σε περίπτωση που η σύνδεση στο Διαδίκτυο διακοπεί. Η εντολή αναζήτησης θα εκτελείται αυτόματα όταν ο χρήστης επανασυνδεθεί και ο χρήστης θα ειδοποιείται για τα αποτελέσματα όλων των αναζητήσεων που έχει υποβάλλει offline.

Όπως επισημαίνει η υπηρεσία, οι αναζητήσεις θα αποθηκεύονται ακόμα και εάν χαθεί το σήμα ή ο χρήστης θέσει σε λειτουργία πτήσης της συσκευή του. Όταν η σύνδεση αποκατασταθεί, μια ή περισσότερες επερωτήσεις στη μηχανή που υποβλήθηκαν όντας offline, θα διενεργούνται αμέσως μετά την επανασύνδεση οnline.


Δείτε το παράδειγμα που δίνει η Google:
O χρήστης αναζητά ενημέρωση για τον καιρό, υποβάλλοντας τη λέξη κλειδί weather στο Google search app. Ειδοποιείται ότι έχει διακοπεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο και τα αποτελέσματα για την πρόβλεψη καιρού εμφανίζονται όταν η σύνδεση αποκαθίσταται, προσαρμοσμένα στις κατάλληλες παραμέτρους (π.χ. ο καιρός στην περιοχή όπου βρίσκεται ο χρήστης, στην προκειμένη περίπτωση σε μια πόλη της Νιγηρίας).
 
Η Google επισημαίνει ότι εν αναμονή της σύνδεσης και παρά το γεγονός ότι οι αναζητήσεις μπορεί να συσσωρεύονται δεν θα πλήττεται η κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας και τα αποτελέσματα θα επιστρέφονται φιλτραρισμένες και μορφοποιημένες κατάλληλα ώστε να ελαχιστοποιούν την κίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας –σε φορμά που έχει επιδείξει η εταιρεία ήδη από το 2015.

tech.in.gr