Η θέα μιας Panamera με μικρότερο μήκος, μεγαλύτερο πλάτος και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος αποτελεί ένα πρώτης τάξεως δείγμα για το ότι στην ουσία πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το τετράθυρο coupe. Επίσης, παρά την παρουσία απολήξεων εξάτμισης στο πίσω τμήμα, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι δεν άκουσαν ποτέ ήχο κινητήρα εσωτερικής καύσης από το συγκεκριμένο πρωτότυπο.

Με αυτά τα δεδομένα δεν μένουν πολλές επιλογές για αυτό που κρύβεται πίσω από τις επιφάνειες της αλλόκοτης Panamera και η απάντηση βρίσκεται σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύνολο το οποίο θα αποτελέσει την «καρδιά» της έκδοσης παραγωγής του Mission E Concept το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2015.

Όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η Porsche η έκδοση παραγωγής του Mission E που αναμένεται το 2019 θα μείνει πολύ κοντά στη σχεδίαση του πρωτότυπου που ανέλαβε να το συστήσει, προβάλλοντας επίσης ένα εξίσου εντυπωσιακό κατάλογο τεχνικών χαρακτηριστικών.

Ως προς αυτό υπενθυμίζεται ότι το Mission E ανέλαβε να συστήσει μια νέα αρχιτεκτονική όπου συνυπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ με απόδοση πάνω από 600 ίππους. Τις προδιαγραφές του συμπλήρωνε η τετρακίνηση και η υπόσχεση για εκρηκτικές επιδόσεις που συνοψίζονται σε χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,0 δευτερόλεπτα.

Το σύνολο συμπληρώνει η παρουσία συστοιχιών ιόντων λιθίου ικανών να του εξασφαλίσουν αυτονομία που ξεπερνά τα 480 χλμ. ενώ ο ταχυφορτιστής της Porsche υπόσχεται την αναπλήρωση του 80% της ενέργειάς του σε 15 λεπτά.

AUTOMEDIA