Η D-Link παρουσίασε στην έκθεση CES 2017 τη νέα κάμερα Omna 180 Cam HD (DSH-C310) με
δυνατότητα θέασης ενός ολόκληρου δωματίου σε υψηλή ανάλυση 1080p για πεντακάθαρη εικόνα.

Οι κάτοχοι της νέας Omna μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα από μια συμβατή συσκευή με iOS -να ρίχνουν μία ματιά στο μωρό στο παιδικό δωμάτιο, ή σε ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας, να ελέγξουν το σκύλο στο σαλόνι, ή απλά να σιγουρευτούν ότι το σπίτι τους είναι ασφαλές ενώ λείπουν σε διακοπές. 

Πρόκειται για την πρώτη από τις συσκευές της σειράς Omna που υποστηρίζουν το Apple HomeKit.
Η τεχνολογία HomeKit της Apple προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν την κάμερα 180 Cam HD με λίγα, απλά βήματα μέσα σε δευτερόλεπτα, μέσω της εφαρμογής Home app της Apple για iOS 10 ή νεότερες εκδόσεις. Οι χρήστες μπορούν επίσης να βλέπουν ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος του iPhone ή iPad μέσω της εφαρμογής Home app, η οποία εμφανίζει μια εικόνα για το τι συμβαίνει στο χώρο, οποτεδήποτε ανιχνεύεται κίνηση. Η Omna 180 Cam HD λειτουργεί επίσης άψογα με άλλες συσκευές που υποστηρίζουν την πλατφόρμα HomeKit, επιτρέποντας ενέργειες όπως την ενεργοποίηση συναγερμών ή φωτισμού όταν ανιχνεύεται κίνηση.

Η νέα κάμερα κάνει κρυπτογράφηση των δεδομένων από άκρο σε άκρο, καθώς και ταυτοποίηση των συσκευών iOS (iPhone, iPad ή iPod touch) για σύνδεση με τη κάμερα. Για τον απομακρυσμένο έλεγχο της Omna 180 Cam HD απαιτείται μία Apple TV (4ης ή νεότερης γενιάς) με tvOS 10.1 ή μεταγενέστερο ή iPad με iOS 10.1 ή μεταγενέστερο.

«Με μεγάλο ενθουσιασμό παρουσιάζουμε την πρώτη κάμερα που υποστηρίζει το HomeKit, συνδυάζοντας την πλούσια εμπειρία της D-Link στις IP κάμερες, με την κορυφαία τεχνολογία οικιακού αυτοματισμού της Apple» δήλωσε ο Kevin Wen, Πρόεδρος της D-Link Europe. «Και αυτή η κάμερα, όπως και όλες οι συσκευές μας, αποδεικνύει ότι είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργούμε προϊόντα από τα οποία οι χρήστες πραγματικά μπορούν να επωφεληθούν. Η προσθήκη της κάμερας 180 Cam HD, με βελτιωμένη λειτουργικότητα και χαρακτηριστικά, στο οικοσύστημα HomeKit, αντανακλά ακριβώς αυτό το γεγονός.»

Οι δυνατότητες της Omna 180

  • Θέαση 180-μοιρών – Η ονομασία Omna προέρχεται από τη λατινική λέξη «omnis» που σημαίνει πλήρης, ολοκληρωμένος. Οι περισσότερες κάμερες προσφέρουν περιορισμένους φακούς με πεδίο 130 μοιρών, σε αντίθεση με τις λύσεις της D-Link με θέαση 180 μοιρών και τεχνολογία de-warping ώστε ο χρήστης να μπορεί να δει σχεδόν τα πάντα.
  • Δυναμικό Streaming βίντεο – Το bitrate του βίντεο προσαρμόζεται συνεχώς στο διαθέσιμο bandwidth για να διασφαλίσει άψογες επιδόσεις.
  • Αμφίδρομη Επικοινωνία Ήχου– Δυνατότητα ακοής και ομιλίας χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο της κάμερας, έτσι ώστε ακόμη και όταν ο χρήστης δεν είναι στο σπίτι, να μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του.
  • Νυχτερινή λήψη – Δυνατότητα παρακολούθησης μέχρι και 5 μέτρα στο απόλυτο σκοτάδι με τεχνολογία υπέρυθρων LED.
  • Καταγραφή τοπικά – Τοπική καταγραφή βίντεο τη στιγμή που ανιχνεύεται μία κίνηση απευθείας σε μια κάρτα microSDXC έως 128 GB, προσφέροντας ευελιξία χωρίς περιορισμούς και χωρίς μηνιαίες συνδρομές.
  • Εφαρμογή Omna App –Προηγμένες λειτουργίες διαθέσιμες στη δωρεάν εφαρμογή Omna app.
  • Μοντέρνος Σχεδιασμός – Η κάμερα έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει απόλυτα στο περιβάλλον ενός σύγχρονου σπιτιού ή γραφείου με μία κομψή, διακριτική και μοντέρνα εμφάνιση.
  • Ανίχνευση Κίνησης – Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων και αυτόματης καταγραφής βίντεο.

tech.in.gr