Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό. Ήδη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προχωρά στη σύνταξη δικογράφων, τα οποία θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τα οποία θα επιδιωχθεί η ακύρωση διατάξεων του νόμου 4387/2016 για το Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι φαρμακοποιοί θα επιδιώξουν την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων, υποστηρίζοντας ότι «με νομικίστικα τερτίπια έχουν βαφτιστεί ως εγκύκλιοι προκειμένου να τεθεί εν αμφιβόλω η δυνατότητα προσβολής τους» και θα ζητήσουν προσωρινή δικαστική προστασία.

Ο ΠΦΣ υποστηρίζει ότι ο νόμος 4387/2016 ουσιαστικά επιβραβεύει τη φοροδιαφυγή, εξαφανίζει κάθε μορφή ανταποδοτικότητας στις εισφορές και καταδικάζει σε δήμευση τους φαρμακοποιούς.

«Σημειωτέον ότι τα μέτρα αυτά πλήττουν ιδιαίτερα τον κλάδο μας ο οποίος λόγω της φύσεως των εργασιών του (τιμολόγια προς ΕΟΠΥΥ) αδυνατεί να φοροδιαφύγει και γι αυτό τιμωρείται.
Την ίδια ώρα με τις διατάξεις αυτές κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας περιορίζεται ανεπίτρεπτα το συνταγματικό δικαίωμα στην προσωπική εργασία και το βασικό προϊόν αυτής, που είναι το εκ της εργασίας εισόδημα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr