Η νέα γενιά της Bentley Continental GT αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς, ωστόσο το απερχόμενο μοντέλο δεν σκοπεύει να… απέλθει χωρίς τον απαραίτητο θόρυβο.

Αυτός αναμένεται να προέλθει από μια πανίσχυρη νέα έκδοση η οποία περιγράφεται ως το πλέον “extreme” μοντέλο που έχει παρουσιάσει ποτέ η φίρμα από το Crewe και το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα αποκαλυφθεί στις 6 Ιανουαρίου.

Aν και προς το παρόν, η Bentley δεν δημοσιοποιεί στοιχεία πέραν ενός teaser video που έκανε την εμφάνισή του στα social media και το οποίο αποτυπώνει μόνο ορισμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες της νέας έκδοσης, όπως η ανθρακονημάτινη αεροτομή, τα σκούρα φωτιστικά σώματα, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων πίσω από τους θηριώδεις τροχούς και οι πρόσθετες εισαγωγές αέρα στο καπό, αυτές αρκούν για να πείσουν για τις προθέσεις της.

Τώρα σε ό,τι αφορά την ουσία των πραγμάτων αν και δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για έκδοση Supersports η οποία θα βασιστεί στην GT Speed αξιοποιώντας μια αναβαθμισμένη εκδοχή του θηριώδη διπλά υπερτροφοδοτούμενου W12 των 6,0 λίτρων ο οποίος αναμένεται να αποδίδει πλέον των 633 ίππων και των 840 Nm ροπής της τωρινής εκδοχής του στην Speed.

Η αύξηση ισχύος αναμένεται να πλαισιωθεί με ορισμένες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις οι οποίες σε συνδυασμό με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων ως μέσου μείωσης του βάρους, θα εξασφαλίσει ακόμα πιο εκρηκτικές επιδόσεις στην νέα κορυφαία έκδοση της Continental η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα επιταχύνει σε χρόνο μικρότερο των 3,9 δευτερόλεπτων και θα έχει μέγιστη ταχύτητα που θα υπερβαίνει τα 332 χλμ./ώρα.

Η Bentley αποχαιρετά την τρέχουσα γενιά της Continental δρομολογώντας μια νέα κορυφαία έκδοση η οποία υπόσχεται να αποτελέσει την «ταχύτερη Bentley όλων των εποχών».

auto.in.gr