Ευφραιμίδη Μαρίλη

από τη Μαρίλη Ευφραιμίδη
Στα παρασκήνια του σόου του Louis Vuitton στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το 2013, η Κάρα Ντελεβίν έβγαλε εξανθήματα στα χέρια και την πλάτη. Όταν την είδε η Κέιτ Μος την πήρε και την πήγε στο δερματολόγο. Η διάγνωση είναι ψωρίαση, ένα αυτοάνοσο νόσημα που εμφανίζεται με πλάκες στην επιδερμίδα (περιοχές με φλεγμονή από την υπερβολική παραγωγή δέρματος) και υποτροπιάζει κάθε φορά που στρεσάρεται ο ασθενής. Στην παγκόσμια πρεμιέρα της «Ομάδας Αυτοκτονίας» τον Αύγουστο στο Λονδίνο, εμφανίστηκε με αποκαλυπτικό φόρεμα Anthony Vacarello που άφηνε γυμνή την πλάτη της με τα σημάδια της ψωρίασης.
Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Οι εξάρσεις της εξαρτώνται από παράγοντες όπως το στρες ή οι λοιμώξεις, η βάση της όμως είναι γενετική. Έτσι άλλωστε εξηγείται ότι από αυτήν υποφέρει και η μαμά Κρις Τζένερ και η κόρη Κρις Καρντάσιαν.
Η Κιμ Καρντάσιαν έμαθε να ζει με την ψωρίαση. «Δεν προσπαθώ καν να το καλύψω» έγραψε στο KimKardashianWest.com. «Σκέφτομαι ότι αυτό είναι το μεγάλο μου ελάττωμα και το ξέρουν όλοι, τι νόημα έχει να το κρύβω;».

woman.in.gr