Μεταβείτε στο iCloud.com, κάντε login με το Apple ID (διεύθυνση e-mail) και το password σας και επιλέξτε Contacts. Από το iPhone, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή λήψης αντιγράφων ασφαλείας στο iCloud (Settings, iCloud Backup για τα Contacts).

Πίσω στην ιστοσελίδα του iCloud.com σε Safari -δεν συνιστάται ο Google Chrome- και συγκεκριμένα στη σελίδα των Ρυθμίσεων (από το χαρακτηριστικό εικονίδιο με το γρανάζι) στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε την επιλογή Select All για να μαρκάρετε όλες τις τηλεφωνικές επαφές σας. Έπειτα, θα επιλέξετε την εξαγωγή μιας κάρτας τύπου vCard με όλα τα στοιχεία που έχετε διαθέσιμα ανά επαφή, δηλαδή Export vCard.

Έπειτα, επισκεφτείτε το Gmail και αφού κάνετε login, πηγαίνετε στην καρτέλα Contacts και επιλέγετε Import για να εισάγετε ό,τι μόλις εξάγατε από τα iCloud Contacts. Επιλέξτε Import για αρχεία τύπου vCard και θα δείτε τις επαφές σας να μεταφέρονται στον λογαριασμό σας στο Google. Από εκεί, μπορείτε να αναζητήσετε διπλότυπα και να τα συγχωνεύσετε.

{{{related}}}

tech.in.gr