Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Έσπασε» προσωρινά η απεργία της ΠΝΟ στα Επτάνησα

«Έσπασε» προσωρινά η απεργία της ΠΝΟ στα Επτάνησα

Να «σπάσει» προσωρινά την πολυήμερη απεργία της ΠΝΟ εκτελώντας ένα δρομολόγιο στη γραμμή Ζάκυνθος-Κυλλήνη μετ' επιστροφής αποφάσισε την Παρασκευή η ζακυνθινή κοινοπραξία Ionian Group, καθώς «οι ζακυνθινοί ναυτικοί της ενστερνίζονται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του νησιού, από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί». Μεμονωμένα δρομολόγιο από Κεφαλονιά για Κυλλήνη και από και προς Κέρκυρα εκτελέστηκαν το πρωί.

Να «σπάσει» προσωρινά την πολυήμερη απεργία της ΠΝΟ αποφάσισε την Παρασκευή η ζακυνθινή κοινοπραξία Ionian Group.

Το πλοίο της Mare di Levante εκτέλεσε στις 05.30 ένα δρομολόγιο στη γραμμή Ζάκυνθος-Κυλλήνη μεταφέροντας 328 επιβάτες, 88 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 33 φορτηγά με ευπαθή προϊόντα, ενώ στην επιστροφή (07.15) επιβιβάστηκαν 250 επιβάτες, 67 επιβατικά αυτοκίνητα και 24 φορτηγά.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, που ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να εκτελέσει άλλα δρομολόγια εν μέσω της απεργίας της ΠΝΟ, αναφέρει ότι η ίδια «και οι ζακυνθινοί ναυτικοί της ενστερνίζονται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του αγαπημένου μας νησιού, από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

»Οι πλημμύρες, τα σκουπίδια, ή έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης και οι νοσοκομειακές ανάγκες που προσφάτως κορυφώθηκαν, έχουν συνέπεια βαριές και οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των συμπατριωτών μας.

»Σύσσωμη η ομάδα της Ionian Group με γνώμονα και μόνο την προσφορά, όπως έμπρακτα έχει πράξει και στο παρελθόν, πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ανάσα στον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού μας.

»Από την Παρασκευή το πρωί, τα πλοία μας δρομολογούνται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας, έτσι ώστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αγωνίας και απόγνωσης που βιώνουν, να μην νιώσουν εγκαταλελειμμένοι.

Σεβόμαστε τον αγώνα των ναυτεργατών, η ανάγκη όμως του νησιού, μας επιτάσσει. Είναι υποχρέωσή μας!».

Στο μεταξύ, ένα δρομολόγιο από τον Πόρο Κεφαλονιάς έως την Κυλλήνη μετ’ επιστροφής εκτέλεσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής και πλοίο (Νήσος Κεφαλόνια) της Kefalonian Lines, προκειμένου να μεταφερθούν φάρμακα και φορτηγά με ευπαθή προϊόντα.

Στην Κέρκυρα, φάρμακα για το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού μετέφεραν με πλοίο της γραμμής οι απεργοί ναυτεργάτες, ενώ μεταφέρθηκε και πετρέλαιο θέρμανσης που θα καλύψει μόνο τις ανάγκες των τοπικών ιδρυμάτων, όπως του νοσοκομείου, του γηροκομείου και του ορφανοτροφείου.

Με πλοίο μεταφέρθηκαν και τρεις ασθενείς προς Ηγουμενίτσα, ώστε να διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, που αναμένεται να κοινοποιηθεί στις δικαστικές και λιμενικές αρχές, κάποιοι «ασυνείδητοι ψευτοεπαγγελματίες», όπως τους χαρακτηρίζει το σωματείο, διαπράττουν αυτές τις ημέρες παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών με βάρκες και ταχύπλοα, από τη Θεσπρωτία προς την Κέρκυρα (από τις περιοχές της Πλαταριάς, τα Σύβοτα και τη Σαγιάδα) και από την Κέρκυρα προς τη Θεσπρωτία (από τον Κάβο της Λευκίμμης, τις Μπενίτσες, τη Γαρίτσα και το Φαλιράκι).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024