Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα χέρια Κινέζων η παμπ που προτιμούν οι βρετανοί πρωθυπουργοί

Στα χέρια Κινέζων η παμπ που προτιμούν οι βρετανοί πρωθυπουργοί

Μια από τις πιο διάσημες παμπ της Βρετανίας, η οποία έγινε γνωστή και στην Κίνα όταν ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πήγε εκεί τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπινγκ για μια μπύρα, αγοράστηκε από κινεζικό επενδυτικό ταμείο.

Μια από τις πιο διάσημες παμπ της Βρετανίας, η οποία έγινε γνωστή και στην Κίνα όταν ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πήγε εκεί τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπινγκ για μια μπύρα, αγοράστηκε από κινεζικό επενδυτικό ταμείο.

Η παμπ The Plough in Casden βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από το Τσέκερς, την εξοχική κατοικία των βρετανών πρωθυπουργών στο Μπακινγχαμσάιρ, στην κεντρική Αγγλία.

Ο Κάμερον συνήθιζε να την επισκέπτεται και δεν δίστασε να φέρει και τον κινέζο πρόεδρο, όταν ο Σι επισκέφθηκε τη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2015.

Ήταν μια ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να πιουν μια μπίρα και να απολαύσουν ένα πιάτο «φις-εντ-τσιπς» υπό το έκπληκτο βλέμμα των ντόπιων. Τα μέσα έπαιξαν κατά κόρον το ενσταντανέ, με τους Κινέζους να ενθουσιάζονται με την παμπ.

Ενδιαφέρον όμως έδειξε και το επενδυτικό ταμείο SinoFortone Investment, το οποίο κατάφερε να αγοράσει την παμπ παρά την αρχική άρνηση των ιδιοκτητών. Την εξαγορά δημοσιοποίησε η κτηματομεσιτική εταιρεία Christie and Co.

«Η ιδέα της αγγλικής παμπ είναι πολύ της μόδας στην Κίνα, είναι ο καλύτερος τρόπος να συναντάς ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και να κάνεις νέες φιλίες», σχολίασε ο Πίτερ Ζανγκ, στέλεχος του SinoFortone Investment, ο οποίος συνηθίζει να επενδύει σε μεγάλα έργα όπως αεροδρόμια ή σιδηροδρόμους.

Οι Κινέζοι τουρίστες «θέλουν να γευτούν τη βρετανική, παραδοσιακή γαστρονομία όπως ο πρόεδρός τους», εξήγησε από την πλευρά του ο Νιλ Μόργκαν, υπεύθυνος πωλήσεων παμπ και εστιατορίων στη Christie and Co.

Στο ιστότοπό της η Plough in Casden αναφέρει ότι είναι «ίσως η πιο διάσημη παμπ στην Αγγλία».

Πριν από την επίσκεψη του Σι, η παμπ είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας το 2012 όταν ο Κάμερον και η σύζυγός του Σαμάνθα είχαν ξεχάσει εκεί την κόρη τους, τότε ηλικίας 8 ετών. Αφού κατάλαβε την απουσία της, ο Κάμερον επέστρεψε ένα τέταρτο αργότερα για να βρει την κόρη του σώα και αβλαβή να τον περιμένει στην παμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024