Εκπρόσωπος της Audi ανακοίνωσε την τοποθέτηση του επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Volvo, Peter Mertens στην κεφαλή του αντίστοιχου τμήματος της γερμανικής φίρμας.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ο Peter Mertens θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από τις αποχωρήσεις των Ulrich Hackenberg και Stefan Knirsch λόγω του “Dieselgate” από τον προσεχή Αύγουστο.

Το στέλεχος της Volvo το οποίο εντάχθηκε στο δυναμικό της το 2011, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της σουηδικής φίρμας και στον προσδιορισμό της ταυτότητας της όπως την γνωρίζουμε σήμερα μέσω της νέα σειρά 90.

Για του λόγου το ακριβές, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την εγνωσμένη δημοτικότητα του XC60 ως του πλέον δημοφιλούς premium μεσαίου SUV στην Ευρώπη, το νέο XC90 έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολος αντίπαλος για τους Γερμανούς στην κατηγορία των μεγάλων SUV, διεκδικώντας με αξιώσεις την πρώτη θέση έναντι της BMW X5 ενώ έχει συγκεντρώσει στο βιογραφικό του παραπάνω από μια εκατοστή βραβείων σε διεθνή αυτοκινητιστικά fora σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός χρόνου.

Κολακευτικά ήταν και τα σχόλια του επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler ο οποίος στις σχετικές δηλώσεις του εκθείασε την «ευρύτητα της τεχνογνωσίας» του στελέχους της Volvo καθώς και το «διεθνές υποβάθρο» του γερμανικής καταγωγής Peter Mertens ο οποίος εκτός από την Volvo έχει εργαστεί επίσης για τις Mercedes-Benz, General Motors και Jaguar-Land Rover.

Επιστρέφοντας στις εταιρικές μετακινήσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Peter Mertens, η Audi είχε πριν λίγο καιρό ανακοινώσει την ένταξη στο δυναμικό της ενός ακόμα στελέχους της Volvo, του Thomas Mueller ο οποίος από τον προσεχή Δεκέμβριο αναλαμβάνει τα ηνία του τομέα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων στη γερμανική φίρμα.

auto.in.gr