Κρυμμένο ως μια λειτουργία που εξυπηρετεί τους χρήστες που θέλουν να μοιραστούν τα επιτεύγματά τους στα παιχνίδια Xbox, το Game DVR μπορεί να αξιοποιηθεί για την καταγραφή βίντεο διαδοχικών ενεργειών στα Windows 10 σε οποιοδήποτε app ή δραστηριότητα επί της οθόνης αρκεί να του πείτε «Ναι, είναι παιχνίδι».

Το Game DVR είναι μια λειτουργία του Xbox app σε συμβατές συσκευές. Στις εκδόσεις των Windows 10 που διατίθενται στην Ευρώπη, οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν το «Πακέτο δυνατοτήτων πολυμέσων» που προορίζεται για τις εκδόσεις N και KN των Windows 10. Απαιτείται επίσης η νεότερη έκδοση του Xbox app για τα Windows 10.

Κατόπιν, θα έχουν στη διάθεσή τους το λεγόμενο Game DVR, ένα digital video recorder που θα αναλάβει να καταγράφει όποτε το ζητήσουν την εξέλιξη σε ότι κάνουν -αφού προηγουμένως τρέξουν το app ή κάνουν ότι θέλουν να καταγράψουν στα Windows 10.

Το Game DVR ενεργοποιείται όταν πατήσετε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows και το G.

Ανοίξτε το app του Xbox και μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > Game DVR και βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση Εγγραφή αποσπασμάτων παιχνιδιών και στιγμιότυπων οθόνης με χρήση της Γραμμής παιχνιδιών είναι Ενεργή.

  • Αν η Γραμμή παιχνιδιών δεν εμφανίζεται σε ένα «παιχνίδι» που προβάλλεται σε πλήρη οθόνη, δοκιμάστε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + Alt + R, για να ξεκινήσετε την εγγραφή ενός αποσπάσματος και μετά πατήστε ξανά αυτόν το συνδυασμό, για να τη διακόψετε. Θα δείτε την οθόνη να αναβοσβήνει, όταν αρχίζει και τελειώνει η εγγραφή.

Για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων με το DVR παιχνιδιών στα Windows 10 κατευθυνθείτε στη διεύθυνση http://support.xbox.com/el-GR/xbox-on-windows/social/troubleshoot-game-dvr-windows-10

tech.in.gr