Στις πληροφορίες που συνέλεξαν αναλυτές της Barclays Research από την περιοδεία τους στους προμηθευτές της Apple στην Ασία βασίζεται η εκτίμηση ότι η εταιρεία ετοιμάζει ένα iPhone με οθόνη διαγωνίου 5 και 5,8 ιντσών για το 2018.

Παρά την αυξημένη διαγώνιο της οθόνης που θα αγκαλιάζει στα πλάγια το νέο τηλέφωνο της Apple και δεν θα συγκρατείται από την κλασική στεφάνη, το iPhone 8 θα διατηρήσει το μέγεθος των μοντέλων 4,7 και 5,5 ιντσών.

  • Ξέρατε  ότι… Ένα από τα πλεονεκτήματα των οθονών OLED έναντι των LCD θεωρείται το γεγονός ότι οι οργανικές δίοδοι στο πάνελ είναι αυτόφωτες, δηλαδή δεν χρειάζονται εξωτερική πηγή φωτισμού (backlight). Στην απουσία οπίσθιου φωτισμού αποδίδεται επίσης, η τέλεια απόδοση του μαύρου καθώς και η βελτιωμένη απόδοση μιας εκτεταμένης παλέτας χρωμάτων. Ένα ακόμα ατού των OLED έναντι των LCD, οι μειωμένες απαιτήσεις σε ενέργεια -είναι γνωστό ότι οι οθόνες των smartphone/tablet καταναλώνουν πολύ. Στις τηλεοράσεις, η τεχνολογία OLED σήμανε και την εντυπωσιακή σημαντική πτώση των τιμών των τηλεοράσεων μέσα σε ένα χρόνο. Τέλος, οι οθόνες OLED είναι πιο λεπτές.

Το MacRumors.com πήρε στα χέρια του την αναφορά των εκτιμήσεων των αναλυτών Blayne Curtis, Christopher Hemmelgarn, Thomas O’Malley, και Jerry Zhang και μεταφέρει πως το μοντέλο 5,8 ιντσών θα έχει οθόνη τεχνολογίας OLED. Προμηθευτές OLED της Apple θεωρούνται οι Samsung και LG, καθώς και η Sharp.

{{{related}}}

tech.in.gr