Ζεις μέσα στο άγχος; Η δουλειά και τα οικογενειακά βάρη σε πιέζουν, ετοιμάζεσαι να παντρευτείς και η στιγμή πλησιάζει; Όπως και αν έχει, όποια και αν είναι η… πηγή του κακού οφείλεις να βρεις λίγο χρόνο ηρεμίας και χαλάρωσης. Μπορεί να είναι οι αναπνοές που έμαθες στη γιόγκα ή απλά να πας μια βόλτα. Αλλά και γιατί όχι να μην ακούσεις μουσική;! Όχι οποιαδήποτε, όμως. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι που έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι μειώνει το άγχος κατά 65%.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Και όμως είναι αληθινό! Μια ομάδα νευροεπιστημόνων του Mindlab International διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη που άκουσαν το συγκεκριμένο κομμάτι επωφελήθηκαν σημαντικά. Δεν έχεις παρά να πληκτρολογήσεις στο youtube το «Weightless» των Marconi Union και να αφεθείς στο ρυθμό του. Θα μειώσεις κατά 65% το συνολικό άγχος σου και κατά 35% τις φυσιολογικές τιμές ηρεμίας σου.

Δεν είναι τυχαία βέβαια αυτή του η επίδραση. Το γκρουπ εργάστηκε σε συνεργασία με ηχοθεραπευτές για να ρυθμίσουν την αρμονία, τον ρυθμό και την ένταση του μπάσου με σκοπό να μειώσουν τους παλμούς της καρδιάς του ακροατή, την αρτηριακή του πίεση και τα επίπεδα της κορτιζόλης – η ορμόνη του στρες.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα αισθανθείς πως αρχίζει να σε κυριεύει το άγχος φόρεσε τα ακουστικά σου, δυνάμωσε την ένταση και θα φτάσεις σε κατάσταση ζεν μέσα σε μόλις οκτώ λεπτά.  

gamos.gr