Ακόμα κι αν βρίσκεστε στο γραφείο, μπορείτε να ορίσετε τις επιλογές σας για ό,τι αφορά το λογαριασμό σας στις υπηρεσίες της Microsoft, μπαίνοντας με τα στοιχεία σας από έναν browser σε αυτόν: Ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://choice.microsoft.com/el-gr/opt-out?wa=wsignin1.0

Εξατομικευμένες διαφημίσεις

Εάν έχετε Windows 10:
  1. Κάντε κλικ ή πατήστε στο κουμπί Έναρξη.
  2. Κάντε κλικ ή πατήστε στη επιλογή Ρυθμίσεις.
  3. Κάντε κλικ ή πατήστε στην επιλογή Προστασία προσωπικών δεδομένων και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την επιλογή Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν το αναγνωριστικό διαφήμισής μου για εμπειρίες σε όλες τις εφαρμογές.

Αν θέλετε η Microsoft να εμφανίζει διαφημίσεις που ίσως σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας, επιλέξτε Ενεργοποίηση.  H Απενεργοποίηση δεν σας απαλλάσσει από την υποχρέωση να δέχεστε διαφημίσεις, αλλά οι διαφημίσεις αυτές θα είναι «γενικές»: Αν επιλέξετε «γενικές» διαφημίσεις και χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης, η επιλογή σας ισχύει για όλους κατά τη χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος περιήγησης, εφόσον δεν κάνετε απαλοιφή των cookies.

Άλλες ρυθμίσεις που αφορούν σε διαφημίσεις ή ενημερώσεις για προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας ανάπτυξης του λειτουργικού είναι:

  • Από το κουμπί Έναρξη, μεταβείτε στις εφαρμογές (All Apps) και με δεξί κλικ επιλέξτε την απεγκατάσταση του Get Office και Get Skype, εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε σχετικές ειδοποιήσεις για το MS Skype και το MS Office.
  • Ανάλογες προτάσεις αγορών (αποκαλούνται Notifications ή Ειδοποιήσεις), μπορούν να απενεργοποιηθούν από τις Ρυθμίσεις που αφορούν στο Σύστημα– μπορείτε τις δείτε εκεί και να ορίσετε τον σχετικό διακόπτη στο off.
  • Let apps use my advertising ID for experience across apps: Μια άλλη επιλογή, βρίσκεται επίσης στις Ρυθμίσεις και στο Απόρρητο, Γενικά και αφορά την συμφωνία σας να επιτρέπετε σε apps να αξιοποιούν το λεγόμενο advertising ID που σας έχει αποδοθεί -ένα μοναδικό αναγνωριστικό της ύπαρξής σας ως δυνητικός παραλήπτης πλήθους διαφημιστικών μηνυμάτων. Απενεργοποιήστε την σχετική επιλογή για τη χρήση του αναγνωριστικού σας από τα apps.
  • Occasionally show suggestions in Start: Από τις Ρυθμίσεις για την Προσαρμογή της οθόνης κλειδώματος, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ενημερώσεις για tips και tricks που θα αρχίσουν να εμφανίζονται εάν επιλέξετε μια φωτογραφία ή ένα slideshow για το background σας (και όχι φωτογραφίες από το Bing).

Διαβάστε την Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων που έχετε συνυπογράψει με τη χρήση των Windows 10

{{{related}}}

tech.in.gr