Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Audi να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής ώστε να στραφεί στην Formula E, η VW επιβεβαιώνει τις φήμες που την ήθελαν  να εγκαταλείπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στο τέλος της φετινής σεζόν.

Η γερμανική ομάδα εγκαταλείπει τον θεσμό, έχοντας κατακτήσει στα τέσσερα χρόνια εμπλοκής της σε αυτόν ισάριθμους παγκόσμιους τίτλους και 43 νίκες, ώστε να αφοσιωθεί στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων προτάσεων, οι οποίες θα τη βοηθήσουν να αφήσει πολύ γρήγορα πίσω της το σκάνδαλο που προέκυψε με την παραποίηση των εκπομπών ρύπων.

Να σημειώσουμε πως η VW είχε ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη του προδιαγραφών 2017 Polo R WRC, γεγονός που καταδεικνύει ότι η απόφαση της γερμανικής φίρμας άλλαξε κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, στην οποία ο S. Ogier πανηγύρισε τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του.

Ο Αλσατός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, όπως άλλωστε ο J. M. Latvala και o A. Mikkelsen θα χρειαστεί να βρουν αλλού «στέγη», τη στιγμή που η Toyota αναζητά τον δεύτερο οδηγό που θα πλαισιώσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Η γερμανική φίρμα, πάντως, ευχαρίστησε δια στόματος του F. Welsch, επικεφαλής του τμήματος Τεχνικής Εξέλιξης της VW, τους τρεις οδηγούς και συνοδηγούς της ομάδας, εξαίροντας τόσο την αποτελεσματικότητά τους όσο και το ήθος τους.

auto.in.gr