Την καλύτερη επίδοση της πρώτης ημέρας των ελεύθερων δοκιμών του GP Μεξικού σημείωσε ο S. Vettel επικρατώντας στο δεύτερο και τελευταίο σκέλος της Παρασκευής με την οριακή διαφορά των τεσσάρων χιλιοστών του δευτερολέπτου του L. Hamilton.

O S. Vettel σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της περιόδου στο 26 λεπτά πριν την ολοκλήρωσή της και παρά το γεγονός ότι ο L. Hamilton προσπάθησε να βελτιώσει περαιτέρω τη δική του επίδοση, δεν τα κατάφερε μένοντας στη δεύτερη θέση.

Να σημειώσουμε ότι στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, ο Βρετανός ήταν ταχύτερος των Vettel και Raikkonen που ακολούθησαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση.

Στην έβδομη και την τρίτη θέση της κατάταξης ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του στο πρώτο και δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών του GP Mεξικού ο N. Rosberg, δείχνοντας να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του ομόσταυλού του και έτερου διεκδικητή του τίτλου.

Παρά την εντυπωσιακή, ομολογουμένως, απόδοση των μονοθεσίων της Ferrari, ο L. Hamilton με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι τα μονοθέσια παραμένουν ταχύτερα και πως η φθορά των super soft ελαστικών ήταν εκείνη που οριοθέτησε τον ρυθμό του κατά τη διάρκεια των δεύτερου σκέλους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα όσα είπε ο S. Vettel, που περιμένει από τις δύο Mercedes να κινηθούν ταχύτερα στο τρίτος σκέλος των ελεύθερων δοκιμών και στις κατατακτήριες που θα καθορίσουν και τη σειρά εκκίνησης.

auto.in.gr