Σε περαιτέρω μείωση του λειτουργικού της κόστους φέρεται προχωρά η Twitter Inc., σύμφωνα με το αμερικανικό Bloomberg, μείωση που αφορά περί τις 300 ή και περισσότερες θέσεις εργασίας στην υπηρεσία microblogging που αναζητά επενδυτή από τον Σεπτέμβριο. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 8% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, η οποία απασχολεί περί τους 3750 εργαζόμενους ανά τον κόσμο.

Η χρηματιστηριακή αξία του Twitter ξεπερνά τα 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια, εντούτοις δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί καμία ανάλογη προσφορά εξαγοράς -πληροφορίες έφεραν την Salesforce.com να ενδιαφέρεται, όμως γρήγορα η εταιρεία διέψευσε τις φήμες για την υποβολή σχετικής πρότασης.

Το περασμένο έτος μετά την μονιμοποίηση του συνιδρυτή της Τζακ Ντόρσι στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, έγιναν ανάλογη μείωση του προσωπικού της ιντερνετικής εταιρείας, χωρίς ωστόσο να επιτυγχάνεται η εξυγίανσή της. Κάθε χρόνο, το Twitter χάνει 400 εκατομμύρια δολάρια, μεταδίδει το Reuters. Τα νεότερα οικονομικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Πέμπτη.

Reuters,tech.in.gr