Όλα έδειχναν πως οι δύο Mercedes θα έχουν ένα ακόμα εύκολο πρωινό, δίνοντας από την πρώτη στιγμή των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Austin τον ρυθμό.

O L. Hamilton αποδείχθηκε ταχύτερος του ομόσταυλού του N. Rosberg με τα super soft ελαστικά της Pirelli, την ώρα που η Red Bull αλλά και η Ferrari ακολουθούσαν μια διαφορετική στρατηγική ως προς την επιλογή της γόμας των ελαστικών.

Στο FP1 η διαφορά ανάμεσα στους δύο πιλότους της Mercedes διαμορφώθηκε στα 3 δέκατα του δευτερολέπτου, όταν ο τρίτος ταχύτερος M. Verstappen έφτανε με τη μέση γόμα σε απόσταση σχεδόν 2 δευτερολέπτων από την κορυφή.

Η εικόνα, βέβαια, που διαμορφώθηκε μετά και το τέλος του FP2 ήταν πολύ διαφορετική. Όχι μόνο γιατί στην κορυφή βρέθηκε ο N. Rosberg αντί του L. Hamilton αλλά γιατί ο D. Ricciardo έφερε τo μονοθέσιο της Red Bull Racing στη δεύτερη θέση της κατάξης.

Η διαφορά ανάμεσα στον Γερμανό και τον Αυστραλό ήταν μόλις 2 δέκατα του δευτερολεπτού, με τον τρίτο L. Hamilton να ακολουθεί στα 3 δέκατα από την κορυφή.

Πιο πίσω, οι Vettel και Verstappen δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των πρωτοπόρων μένοντας στην τέταρτη και την πέμπτη θέση αντιστοίχως, ενώ προβλήματα με το μονοθέσιό του και ειδικότερα με τον έλεγχο του πίσω τμήματος της Ferrari αντιμετώπισε ο Κ. Raikokken ο οποίος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του από την 10η θέση.

auto.in.gr