Τη λύση των μικρότερων σε διάρκεια Grand Prix προτείνει ο J. Button ώστε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 να γίνει ελκυστικότερο σε νεανικότερο κοινο, αναγνωρίζοντας ωστόσο τον κίνδυνο ότι μια τέτοια αλλαγή μπορεί να μην γίνει αποδεκτή από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του σπορ.

«Πάντα θα υπάρχουν οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί που παρακολουθούν Formula 1 τα τελευταία 10-20 χρόνια και βλέπουν ένα Grand Prix μέχρι το τέλος του, ωστόσο, δεν είναι εκείνοι που κυνηγάμε».

«Είναι οι νεότεροι που χρειάζεται να προσελκύσουμε και η προσπάθεια να τους κρατήσουμε σε κάτι που διαρκεί μιάμιση ώρα φαντάζει αρκετά δύσκολη. Ο κόσμος πλέον δεν μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είμαστε σαν τα παιδιά που δεν μπορούν να κάτσουν και να κάνουν το ίδιο πράγμα για πολύ ώρα – χρειάζεται να κινούμαστε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

«Προσωπικά δεν μπορώ να κάτσω μπροστά από μια τηλεόραση και να παρακολουθήσω μια ταινία διάρκειας μιάμισης ώρας, πρέπει να παραμένω ενεργός».

«Είναι δύσκολο γιατί η Formula 1 είναι η Formula 1 και είναι κρίμα να αλλάζεις κάτι που ήταν πάντα έτσι. Ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσουμε την τάση της εποχής αν θέλουμε το σπορ να παραμείνει επίκαιρο», δήλωσε ο Βρετανός ο οποίος στο τέλος της φετινής σεζόν αποσύρεται από την ενεργό δράση, αναλαμβάνοντας έναν διαφορετικό ρόλο στην ομάδα της McLaren.

auto.in.gr