Το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως προαναγγέλθηκε, η Nintendo ανέβασε στο δικτυακό της τόπο ένα σύντομο βίντεο για την επόμενη παιχνιδομηχανή της, το Nintendo Switch.

Δείτε την ανακοίνωση στον δικτυακό τόπο της Nintendo, http://www.nintendo.com/switch

Στην ελευθερία κινήσεων των gamer εστιάζει η Nintendo:

Ο ιάπωνας κατασκευαστής του θρυλικού Wii και του απογοητευτικού σε πωλήσεις διαδόχου του Wii U έχει κάνει γνωστό από το 2015 ότι τον Μάρτιο του 2017 θα έχει μια νέα πρόταση για το οικογενειακό παιχνίδι στο σαλόνι.

Εν τω μεταξύ, η διάθεση του Pokemon Go από συνεργαζόμενη εταιρεία και η επιτυχία του αυξάνουν την ένταση της φωνής όσων συνιστούν στην Nintendo να μην επιχειρήσει να τα βάλει με τη Sony και το Playstation ή την Microsoft και το Xbox, αλλά να αναπτύξει για τους ανταγωνιστές της και πλήθος κατασκευαστών παιχνίδια με τους αναγνωρίσιμους επιτυχημένους ήρωές της για να κερδίσει από την επέλαση των smartphone και των tablet. Ήδη, η Nintendo έκανε το ντεμπούτο της στο iPhone και το Apple Watch με τον δικό της Μάριο. Ίσως όμως τα σχέδια του κατασκευαστή που εδρεύει στο Κιότο να είναι μεγαλύτερα.

Μετά την ανακοίνωση για το teaser video για το Nintendo NX, η τιμή της μετοχής της Nintendo Co. Ltd σημείωσε άνοδο 4 μονάδων, καθώς η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κονσόλας φαίνεται να είναι καθοριστική για το μέλλον της. Το Wii κυκλοφόρησε το 2006 και κέρδισε την ευρεία αποδοχή του κοινού σημειώνοντας περίπου 101 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι σήμερα. Ακολούθησε το Wii U το 2012, οι πωλήσεις του οποίου δεν συγκρίνονται με αυτές του προκατόχου του: 13 εκατομμύρια.

Reuters,tech.in.gr