Μαριάννα Αλεξίου

Εντάξει, δεν είναι ακριβως το είδος της τσάντας που κρατούν οι γυναίκες στους δρόμους μίας χρεωκοπημένης χώρας αλλά σε κάποια άλλα μέρη του κόσμου η ζωή συνεχίζεται και οι fashionistas μαζεύουν τις αποταμιεύσεις τους για να τις επενδύσουν σε μία τσάντα. Tώρα πια, μάλιστα, δεν το κάνουν απλώς από ματαιοδοξία, αλλά και γιατί αποτελεί μία επένδυση με εγγυημένη απόδοση.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η αξία των Chanel bags έχει αυξηθεί τα τελευταία έξι χρόνια κατά 70%. Πιο συγκεκριμένα, ο γαλλικός οίκος λάνσαρε τη πρώτη του σειρά Chanel 2.55 για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1955 και η τιμή αυτών ήταν $220. Την δεκαετία του’ 90 η τιμή τους ανήλθε στα $1,150, ενώ το 2010 στα $ 2,850. Το 2016 μια Chanel κοστίζει $4,900 (πραγματική επένδυση!).
Φαίνεται πως η αυξανόμενη προτίμηση των γυναικών στις συγκεκριμένες τσάντες τα τελευταία χρόνια ήταν αυτή που έδωσε τη δυνατότητα στον γαλλικό οίκο να αυξήσει τις τιμές του (αρκετά θα λέγαμε). Άλλωστε ας μη ξεχνάμε πως μια Chanel έχει γίνει το must have κάθε celebrity, γεγονός που την καθιστά αναμφισβήτητα » it» item για τη γυναικεία γκαρναρόμπα. Τελικά επιβεβαιώνονται τα λόγια του Karl Lagerfeld, γιατί πράγματι εκσυγχρόνισε τον γαλλικό οίκο. Τον πήγε ένα βήμα παραπέρα. Και σχεδιαστικά… και στο κόστος!

woman.in.gr