Άτυχος στάθηκε για μία ακόμα φορά ο D. Pedrosa , καθώς η πτώση που είχε κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών του GP Ιαπωνίας όχι μόνο του στερεί τη συμμετοχή στον κυριακάτικο αγώνα αλλά πρόκειται να τον οδηγήσει στο χειρουργείο.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του στη στροφή 11 με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με τον δεξί του ώμο στην άσφαλτο. Αν και κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια του, οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ιατρικό κέντρο της πίστας έδειξαν πως ο Ισπανός υπέστη κάταγμα στην κλείδα του δεξιού του χεριού.

Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα, καθώς ο D. Pedrosa είναι αναγκασμένος να επιστρέψει στην Ισπανία όπου και θα υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ πέρα από τον κυριακάτικο αγώνα στην πίστα του Motegi είναι πολύ πιθανόν να χάσει τόσο το GP Αυστραλίας όσο και το GP Μαλαισίας.

Τη θέση του D. Pedrosa πρόκειται να πάρει ο δοκιμαστής της Honda, H. Aoyama. O Ισπανός είχε υποστεί έναν ανάλογο τραυματισμό στην πίστα του Le Mans το 2011, ο οποίος τον είχε κρατήσει εκτός δράσης για τρεις αγώνες.

auto.in.gr