Μετά την παραδοχή της ότι σημειώθηκε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε 500 εκατομμύρια λογαριασμούς στην υπηρεσία της, η προς πώληση Yahoo απενεργοποιεί τη λειτουργία που προωθεί τα e-mail των χρηστών της σε θυρίδα άλλου παρόχου. Το Automatic Forwarding τελεί υπό ανάπτυξη, η απενεργοποίησή του είναι προσωρινή και αφορά μόνο αυτούς που κάνουν προώθηση σε νέες e-mail διευθύνσεις, διευκρινίζει η υπηρεσία.

Οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών όμως, κάνουν τους χρήστες του Yahoo Mail καχύποπτους. Κι αυτό καθώς, η τελευταία είδηση που αφορούσε στη Yahoo ήταν αυτή που της απέδιδε ρόλο μυστικού πράκτορα, αφού φέρεται να αναπτύσσει και να θέτει σε λειτουργία λογισμικό που εξέταζε για ειδικούς όρους που της υπαγόρευσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τα e-mail των χρηστών πριν φτάσουν στους παραλήπτες τους, σε πραγματικό χρόνο. Έκτοτε, η Verizon που έχει ήδη διαπραγματευτεί την εξαγορά της εταιρείας, διεκδικεί μειωμένη κατά 1 δισ. δολάρια τιμή, από τα 4,83 δισ. δολάρια που προσέφερε αρχικά -η εξαγορά δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πάντως, η αυτόματη προώθηση σε διαφορετική διεύθυνση e-mail είναι διαθέσιμη σε κάποιους και συγκεκριμένα, εκείνους που την έχουν ενεργοποιήσει παλαιότερα (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πόσο παλιά). Η διακοπή της αυτόματης προώθησης αφορά σε νέες διευθύνσεις προώθησης, αναφέρεται στις σελίδες υποστήριξης της Yahoo.

  • Έτσι, οι κάτοχοι Yahoo Mail καλούνται είτε να προωθούν τα e-mail ένα προς ένα ή να ενεργοποιήσουν την αυτόματη αποστολή απάντησης η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιόδους απουσίας (vacation response). Στο απαντητικό μήνυμα που αποστέλλεται αυτόματα σε όλα τα εισερχόμενα ή σε ομάδες αποστολέων από διαφορετικά domain, ο χρήστης μπορεί να παραπέμψει σε νέα e-mail διεύθυνση, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι η νέα ταχυδρομική του θυρίδα θα λαμβάνει το αρχικό μήνυμα που στάλθηκε.

Παρεμπιπτόντως, το Yahoo Mail μπορεί να σας φανεί χρήσιμο:

tech.in.gr