Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Ο Χάρι Πότερ θεωρείται πλέον τμήμα της… πολιτιστικής κληρονομιάς της Βρετανίας. Η δημιουργός του, όμως, η συγγραφέας Τζόαν Ρόουλινγκ αποφάσισε να αποκαλύψει την σχέση του με τις ΗΠΑ και να μας πει περισσότερα για τον πρόγονό του, Έιμπραχαμ Πότερ.

Σε μία νέα ιστορία που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Pottermore, η Ρόουλινγκ αναφέρεται στην γέννηση του Μαγικού Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών. Αρχικά, η ασφάλεια του μαγικού κόσμου είχε ανατεθεί σε 12 γενναίους χρυσούχους (κυνηγούς κακών μάγων και μαγισσών). Οι αρχικοί αυτοί 12, αντιμετώπισαν μεγάλες προκλήσεις και ένας από αυτούς ήταν ο Έιμπραχαμ Πότερ.

«Η μακρινή του σχέση με τον διάσημο Χάρι Πότερ» θα αποκαλυπτόταν από επιστήμονες αιώνες αργότερα, σημειώνει η Ρόουλινγκ στο κείμενό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρι Πότερ εκφράζει την επιθυμία να γίνει και αυτός χρυσούχος και το τι γίνεται τελικά αποκαλύπτεται στο θεατρικό «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί».

Το κείμενο της Ρόουλινγκ έρχεται λίγο καιρό πριν βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία που εμπνέεται από το σύμπαν του Χάρι Πότερ, «Φανταστικά Πλάσματα και Πού Να Τα Βρείτε».

Η ίδια η Ρόουλινγκ έχει γράψει το σενάριο της ταινίας, με την ιστορία να λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη του 1926.

Η βρετανίδα συγγραφέας έχει γράψει αρκετές ιστορίες, όπου μιλά για την… αμερικανική ιστορία της μαγείας. Ανάμεσά τους και την ιστορία του Ιλβερμόρνι, της μαγικής σχολής -αντίστοιχης του Χόγκουαρτς- στις ΗΠΑ.

Τα «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» ξεκινούν το 1926 με τον Νιουτ Σκαμάντερ να έχει μόλις ολοκληρώσει μια παγκόσμια εξόρμηση προκειμένου να βρει και να καταγράψει μια εντυπωσιακή γκάμα από μαγικά πλάσματα. Φτάνοντας στην Νέα Υόρκη για μια σύντομη στάση, θα μπορούσε να έχει περάσει και φύγει χωρίς το παραμικρό περιστατικό… αν δεν ήταν ένας Άμαγος (Μαγκλ για τους Αμερικάνους), με το όνομα Τζέικομπ, μια παραπεταμένη μαγική βαλίτσα και η απόδραση μερικών από τα φανταστικά ζώα του Νιουτ, που μπορούν να δημιουργήσουν μπελάδες, τόσο στον Κόσμο των Μάγων, όσο και των Άμαγων.

Η ταινία αναμένεται να είναι μία από τις τρεις που ετοιμάζει το στούντιο της Warner.

* Η ταινία «Φανταστικά Ζώα και πού βρίσκονται» θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 17 Νοεμβρίου (και σε 3D) από την Tanweer.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ