Στο αγαπημένο του τερέν, την άσφαλτο, ο S. Ogier πραγματοποίησε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου Παγκόσμιου τίτλου, επικρατώντας των βασικών ανταγωνιστών του στο Ράλλυ Κορσικής.

Ο Αλσατός έκανα όλη τη δύσκολη «δουλειά» την πρώτη ημέρα του αγώνα, όταν και κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο K. Meeke.

Bέβαια, στη συνέχεια ο Βρετανός είχε ένα κλατάρισμα που τον έριξε ακόμα πιο πίσω, αλλά και μια έξοδο που έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες διάκρισης.

Ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του όπως άλλωστε και την απόσταση που τον χώριζε από τον Τ. Νueville της Hyundai έφτασε σε μια εύκολη νίκη, η οποία τον φέρνει μια ανάσα από τη μαθηματική κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Σε ό,τι αφορά τον Βέλγο οδηγό της Hyundai, απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει το πλέον ανταγωνιστικό αυτοκίνητο στα χέρια του.

Ο T. Nueville άντεξε στην πίεση του A. Mikkelsen, αξιοποιώντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τόσο ο Δανός όσο και ο J. M. Latvala με την υπερθέρμανση των φρένων των Polo R WRC.

Στις 13-16 Οκτωβρίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ταξιδεύει στην Ισπανία όπου και θα πραγματοποιηθεί ο μοναδικός αγώνας μικτών επιφανειών (άσφαλτος και χώμα) της σεζόν.

auto.in.gr