Την πρώτη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού πανηγύρισε η Volvo και η Polestar Cyan Racing, καθώς στο τιμόνι ενός S60 o Thed Björk έκοψε πρώτος το νήμα στον προτελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη της Κίνας.

Στη Σαγκάη ο Björk ξεκίνησε από την έκτη θέση στη σειρά εκκίνησης και ανέβαινε σταδιακά κάνοντας έναν άψογο αγώνα. Λίγο πριν το τέλος, ο οδηγός της Polestar Cyan Racing σημείωσε τον ταχύτερο γύρο και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον προπορευόμενο N. Michelisz, με τρεις μόνο γύρους να απομένουν. Ακολούθησε μία επική μάχη ανάμεσά τους, με τον Björk να προσπερνά τελικά τον αντίπαλό του μόλις στην προτελευταία στροφή του τελευταίου γύρου!

Μάλιστα, τα δύο αυτοκίνητα ήρθαν σε επαφή κατά την προσπέραση, κάτι που προκάλεσε σοβαρή ζημιά στην ανάρτηση του Björk, ο οποίος παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία και να τερματίσει στην πρώτη θέση, σημειώνοντας την παρθενική νίκη τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Volvo στο WTCC.

«Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για μας, κυρίως από ψυχολογικής άποψης. Η πρώτη χρονιά σε κάθε μορφή Motorsport σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα. Το να σημειώνουμε την πρώτη νίκη μας στο WTCC στην πρώτη μόλις χρονιά εμπλοκής μας, είναι μία τεράστια επιτυχία για τη Volvo Cars και την Polestar Cyan Racing και όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι. Φανερώνει – αν μη τι άλλο – το δυναμικό που έχουμε σαν ομάδα και εκτοξεύει τις φιλοδοξίες μας για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε o Alexander Murdzevski Schedvin, Διευθυντής Motorsport στην Polestar.

Επόμενος αγώνας για την Polestar Cyan Racing o τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος για το 2016, στο Κατάρ, στις 23-25 Νοεμβρίου.

auto.in.gr