Η γερμανική φίρμα γιόρτασε τις πωλήσεις δύο εκατομμυρίων smart από καταβολής του μοντέλου που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1998 για να αποκτήσει σύντομα το status του «απόλυτου» αυτοκινήτου πόλης.

Το ορόσημο γιορτάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Στουτγάρδη παρουσία της επικεφαλής της smart, Annette Winkler η οποία δήλωσε:

«Το γεγονός ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της smart ξεπέρασαν το φράγμα των δύο εκατομμυρίων αποτελεί απτή απόδειξη της απήχησης και του βαθμού ικανοποίησης που προσφέρουν στους ανά τον κόσμο πελάτες μας αυτά τα τόσο μοναδικά compact και με πρωτοφανή ευελιξία μοντέλα μας σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο πόλης. Είτε με κινητήρες εσωτερικές καύσης είτε ως ηλεκτροκίνητα, διθέσια ή cabrio, τα smart προσφέρουν στους οδηγούς τους μια διασκεδαστική εμπειρία, εξοικονομώντας τους παράλληλα χρόνο» επεσήμανε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της smart με αφορμή το νέο ορόσημο για την φίρμα.

H smart προσφέρει τα προϊόντα της σε 46 χώρες σε όλο τον κόσμο ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πωλήσεις της φίρμας τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 20,8% φτάνοντας τις 7.631 μονάδες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι πιο ένθερμες αγορές για τα smart που πλέον έχουν φτάσει στην τρίτη γενιά τους, είναι η Γερμανία και η Ιταλία, ωστόσο ο τίτλος της δυναμικότερης αγοράς, πηγαίνει αυτοδικαίως η Κίνα όπου η αύξηση πωλήσεων των smart είναι τριπλάσια τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι, σύντομα η γκάμα της smart θα εμπλουτιστεί με τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των μοντέλων που απαρτίζουν την 3η γενιά και οι οποίες θα πραγματοποιήσουν την επίσημη πρεμιέρα τους σε λίγες μόλις ημέρες στη διεθνή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας.

auto.in.gr