Ευθύνες στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλα επέρριψε ο γγ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέας Βουδούρης σχετικά με τις αρμοδιότητές του.

«Το ερώτημα είναι απλό. Γιατι ο υπουργός δεν εφαρμόζει το νόμο;» αναρωτήθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Μουζάλα να συναντηθούν και να του πει «πρόσωπο με πρόσωπο» αν δεν το θέλει στη θέση αυτή.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016.

Ωστόσο έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός με έγγραφό του προς το γραφείο του γγ με ημερομηνία 3 Αυγούστου 2016 ζητά από τον Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του, ώστε να τις εγκρίνει, έως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Ο γγ στις 8 Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τον υπουργό τον ενημερώνει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό, καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά.

«Αγαπητέ Γιάννη σήμερα καθίσταται πλέον επικίνδυνο να συνεχίσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα μας συνολικά…» επισημαίνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ