Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ματέο Ρέντσι και το ιπτάμενο ψάρι (παρολίγο) δολοφόνος

Ο Ματέο Ρέντσι και το ιπτάμενο ψάρι (παρολίγο) δολοφόνος

Κάποιοι από τους ξένους ηγέτες που μετέχουν στην Σύνοδο των G20 στην κινεζική πόλη Χανγκζού αποφάσισαν να απολαύσουν μια χαλαρωτική βαρκάδα σε μια παρακείμενη λίμνη. Ωστόσο, ένα ψάρι του γλυκού νερού πήδηξε από την επιφάνεια της λίμνης μέσα σε ένα από τα δυο γιοτ προκαλώντας εύλογη αναστάτωση, με θύμα τον Ιταλό πρωθυπουργό ο οποίος στην προσπάθειά του να το ξαναρίξει στο νερό έφαγε μια τούμπα επικών διαστάσεων.

Η σκηνή θα μπορούσε να ανήκει στις καλύτερες κωμικές σεκάνς όλων των εποχών, αν δεν επρόκειτο για μια σκηνή που όντως εκτυλίχθηκε στην πραγματικότητα κι όχι στο σελιλόιντ: ένα τεράστιο ψάρι να προσγειώνεται σε ένα γιοτ, οι διάφοροι υψηλά ιστάμενοι να προσπαθούν να αποφύγουν να λερωθούν και ένας εξ’ αυτών, στην προσπάθεια του να ρίξει τον απρόσκλητο επισκέπτη ξανά στο νερό, να τρώει μια τούμπα επικών διαστάσεων και να προσγειώνεται κακήν κακώς στο ξύλινο κατάστρωμα.

Κι όμως η παραπάνω σκηνή δεν εκτυλίχθηκε σε κάποια screwball χολιγουντιανή κωμωδία τύπου «Το Πάρτι», αλλά στα πλαίσια μιας βαρκάδας των σημαντικότερων πολιτικών του κόσμου.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως: σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Ιndependent, κάποιοι από τους ξένους ηγέτες που μετέχουν στην Σύνοδο των G20 στην κινεζική πόλη Χανγκζού αποφάσισαν να απολαύσουν μια χαλαρωτική βαρκάδα σε μια παρακείμενη λίμνη.

Πολλοί εξ’ αυτών, όπως η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ και ο ιταλός ομόλογος του Ματέο Ρέντσι. επιβιβάστηκαν λοιπόν σε δυο γιοτ με το απόγευμα να μοιάζει ιδανικό.

Ωστόσο, ένα τεράστιο ψάρι του γλυκού νερού –αγνώστων λοιπών στοιχείων- αποφάσισε να χαλάσει την ατμόσφαιρα: οι μάρτυρες λένε πως το ψάρι πήδηξε από την επιφάνεια της λίμνης μέσα σε ένα από τα δυο γιοτ προκαλώντας εύλογη αναστάτωση καθώς πολλοί παριστάμενοι, οπως λόγου χάρη η Τερέζα Μέι, φοβήθηκαν για μια στιγμή πως θα λερώνονταν οι τουαλέτες τους.

Εκείνη τη στιγμή κι ωσάν… από μηχανής θεός βγήκε μπροστά ο Ρέντσι ο οποίος επιχείρησε να πιάσει το ψάρι και να το ρίξει πίσω στη λίμνη κλωτσώντας το με δύναμη.

Το ψάρι ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και, εκδικητικό καθώς ήταν, απέφυγε εύσχημα το πόδι του Ιταλού πολιτικού, ο οποίος παραπάτησε στο γλιστερό κατάστρωμα κι έφαγε μια από εκείνες τις μεγαλοπρεπείς τούμπες που θα μνημονεύονται εις τον (παραπολιτικό) αιώνα τον άπαντα.

Δεν γνωρίζουμε την τύχη του ψαριού, όπως και το κατά πόσο ο Ρέντσι ζήτησε την… άμεση εκτέλεση του στο φούρνο με πατάτες.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024