Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες επιθέσεις κατά Πολωνών στη Βρετανία, ανησυχεί η Βαρσοβία

Νέες επιθέσεις κατά Πολωνών στη Βρετανία, ανησυχεί η Βαρσοβία

Δύο Πολωνοί δέχθηκαν επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής στο Χάρλοου της Αγγλίας, λίγες ώρες έπειτα από την αγρυπνία για έναν συμπατριώτη τους ο οποίος σκοτώθηκε τον Αύγουστο στην πόλη από συμμορία νεαρών. Συναγερμός στη Βαρσοβία, η οποία στέλνει υπουργούς στο Λονδίνο.

Δύο Πολωνοί δέχθηκαν επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής στο Χάρλοου της Αγγλίας, λίγες ώρες έπειτα από την αγρυπνία για έναν συμπατριώτη τους ο οποίος σκοτώθηκε τον Αύγουστο στην πόλη από συμμορία νεαρών.
{{{ map }}}
Οι δύο άνδρες, ηλικίας περίπου τριάντα ετών, ξυλοκοπήθηκαν μπροστά σε μια παμπ -ο ένας έχει σπασμένη μύτη, ο δεύτερος μια αμυχή στο κεφάλι- από μια ομάδα πέντε ως έξι ανδρών, διευκρίνισε η αστυνομία του Έσεξ.

Ενδέχεται να πρόκειται για μια ενέργεια «μίσους», δήλωσε ο Τρέβορ Ρόου, αξιωματικός της αστυνομίας, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η επίθεση αυτή «δεν συνδέεται» με εκείνη η οποία στοίχισε τη ζωή στον πολωνό εργάτη Άρεκ Νόιουισβικ, 40 ετών, ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση την 27η Αυγούστου στην πόλη αυτή, βορειοανατολικά του Λονδίνου.

Έξι έφηβοι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τον φόνο που διαπράχθηκε σε κακόφημη συνοικία του Χάρλοου.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι τρεις υπουργοί της θα επισκεφθούν κατεπειγόντως το Λονδίνο, καθώς ο αριθμός των ξενοφοβικών επιθέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Λόγω των πρόσφατων επεισοδίων με στόχο Πολωνούς στη Βρετανία», οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών πρόκειται να κάνουν μια «επείγουσα επίσκεψη στο Λονδίνο», δήλωσε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Πολωνίας, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει άμεσα την ημερομηνία που θα γίνει η επίσκεψη.

Το Σάββατο, ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας, Βίτολντ Βαστσικόφσκι, ζήτησε από τον βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον οι Αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους εναντίον των ξενοφοβικών επιθέσεων με στόχο υπηκόους της χώρας του.

«Βασιζόμαστε στη βρετανική κυβέρνηση και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας για την πρόληψη κάθε ξενοφοβικής ενέργειας εναντίον όλων των κατοίκων της Μεγάλης Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένων των Πολωνών» είπε μετά τη συνάντηση που είχε στη Βαρσοβία με τον Τζόνσον.

«Η ξενοφοβία δεν έχει απολύτως καμιά θέση στην κοινωνία μας» διαβεβαίωσε ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους ηγέτες της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Μετά την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ, στη Βρετανία μετανάστευσαν περίπου 800.000 Πολωνοί. Οι Πολωνοί αποτελούν τη μεγαλύτερη κοινότητα μεταξύ των τριών εκατομμυρίων πολιτών κρατών-μελών της ΕΕ που έχουν μετεγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα πολωνικά είναι η γλώσσα που ομιλείται περισσότερο μετά τα αγγλικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024