Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tunnel of Oppression: Ρατσισμός και βία στο 5ο Open September

Tunnel of Oppression: Ρατσισμός και βία στο 5ο Open September

...

Η παράσταση Tunnel of Oppression του Δημήτρη Πλαβούκου παρουσιάζεται στο 5ο Open September Φεστιβάλ Τεχνών από τον Πολυχώρο VAULT Theatre Plus την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Η διαδραστική περφορμανς του Δημήτρη Πλαβούκου, μεταφέρεται σε μορφή παράστασης στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Τεχνών που διοργανώνει ο Πολυχώρος Vault Theatre Plus.

Η παράσταση συμπίπτει με τον ένα χρόνο λειτουργίας του Tunnel of Oppression στην Ελλάδα. Το Open September κλείνει φέτος τα 5 του χρόνια και εκφράζοντας πλήρως την φιλοσοφία του VAULT, φιλοξενεί ένα σύνολο καλλιτεχνών από όλες τις μορφές τέχνης.

Υπόθεση

Η αποξένωση των ανθρώπων μέσα από την απρόσωπη επαφή των social media και η έκθεση για τη στιγμιαία δημοσιότητα. Οι θεατές μετατρέπονται σε κοινό μιας εκπομπής και παρακολουθούν τη διάσημη παρουσιάστρια και τον καλεσμένο της καθώς εκείνος περιγράφει στιγμές από τη ζωή του. Μια ζωή σαν ένα τούνελ. Καθώς κατευθύνεται προς την έξοδο, οι ιστορίες που έχει ακούσει και ζήσει, παίρνουν ζωή καθώς το φως τρυπώνει μέσα στο σκοτάδι του τούνελ. Μας καθοδηγεί μέσα στο σκοτάδι και μας παρακινεί να γίνουμε εμείς το μέσο για να φτάσουν οι ιστορίες στην κάθαρση και να «καούνε» στο φως.

Λίγα λογια για το Tunnel of Oppression

Η διαδραστική περφορμανς Tunnel of Oppression ξεκίνησε το 1993 από φοιτητές του Western Illinois University με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση φοιτητών και γονέων πάνω σε θέματα ρατσισμού και ενδοσχολικής βίας. Μέσα από αναπαραστάσεις που αντικατόπτριζαν σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, το Tunnel of Oppression σύντομα έγινε ένα εργαλείο που υιοθέτησαν φοιτητικοί σύλλογοι ανά τις ΗΠΑ.

Μετά την έξοδο του κοινού από το «Τούνελ», ομάδα Ψυχολόγων παρέχει αποφόρτιση στο κοινό καθώς φορείς ενημερώνουν τους επισκέπτες με τρόπους που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια για να σταματήσει ο κύκλος της βίας. Στην Ελλάδα ήρθε από τον Δημήτρη Πλαβούκο το Μάρτιο του 2015, μετά το χαμό του φοιτητή στη σχολή των Ιωαννίνων, με σκοπό την ενημέρωση, επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα βίας, διάκρισης, ρατσισμού, ομοφοβίας και σχολικού εκφοβισμού.


Πληροφορίες

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 20:00
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00
Μελενίκου 26, Βοτανικός

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλαβούκος
Παίζουν οι εθελοντές (αλφαβητικά): Δημήτρης Βιτάλης, Ιωσήφ Γεωργάνος, Γιώργος Γιακουβάκης, Λένα Γλωσσοπούλου, Φανή Γρύλλη, Στράτος Θεοφάνους, Αίγλη Κυριάκου, Γιώργος Ματζίδης, Ειρήνη Μαυρομμάτη, Παναγιώτης Μπακολουκάς, Ιώ Μπαλτατζή, Κωνσταντίνος Μποσυνάκης, Κριστίνα Οαντσέα, Στέλιος-Γιώργος Πατεργιαννάκης, Μαρία Πιερράτου, Δημήτρης Πλαβούκος, Νάνσυ Πλαβούκου, Ράνια Πρωτοσυγγέλου, Μαρία Σακκιώτη, Δήμητρα Τζιμούρτου, Σοφία Τριανταφυλλάκη, Ευθύμης Χατζηθεοδώρου, Κωνσταντίνος Χατζηθεοδώρου
Μουσική: Βαγγέλης Μακρής
Φωτογραφίες / βίντεο: Σταύρος Τούσας
Υπεύθυνη Ομάδας Ψυχολογικής Αποφόρτισης: Αναστασία Δούκα
Ομάδα Ψυχολογικής Αποφόρτισης: Μάνος Κασάπης, Βασιλική Κουρόγλου

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024