H Samsung παρουσίασε το Gear S3, χαρακτηρίζοντάς το «ένα εκπληκτικό smartwatch, ένα υπέροχο ρολόι», αφού πίσω από το γνωστό, διαχρονικό στιλ του κρύβονται πλήθος λειτουργιών ενός smartphone.

Δείτε μια σειρά βίντεο μικρής διάρκειας που επιδεικνύουν τις δυνατότητες του Gear S3 για να αντιληφθείτε πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ένα κόσμημα στον καρπό του χεριού ως εργαλείο -μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει κλήσεις, να απαντήσει σε κλήσεις, να στείλει SMS σχηματίζοντας τα γράμματα του κειμένου στην οθόνη του ρολογιού με το δάχτυλο, να απενεργοποιήσει το ξυπνητήρι, να δει τις αναπάντητες κλήσεις του, να στείλει τις γεωγραφικές συντεταγμένες της θέσης του σε περίπτωση ανάγκης, και πολλά άλλα που παρουσιάζονται σε αυτή την playlist:

Το Gear S3 θα κυκλοφορήσει σε δύο μοντέλα, το frontier για καθημερινή χρήση από «δραστήριους εξερευνητές» και το classic, η πολυτελής εκδοχή του.

Εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά ρολόγια και την τέχνη της ωρολογοποιίας, το Gear S3 συνδυάζει το διαχρονικό σχεδιασμό με την πλέον πρόσφατη τεχνολογία κινητών τηλεφώνων -έχει πιστοποίηση IP68 για την προστασία της λειτουργίας τους στο νερό, φέρει ενσωματωμένο ηχείο και διαθέτει GPS.

Σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει αυτό που καθορίζει πραγματικά ένα ρολόι, η Samsung εμπνεύστηκε από κατασκευαστές από όλο τον κόσμο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις δεξιότητες και στην τεχνική συναρμολόγησης ενός εκλεπτυσμένου αλλά και εξαιρετικά πολύπλοκου ρολογιού. Με επιρροές από τη δεξιοτεχνία της κατασκευής παραδοσιακών ρολογιών, το Gear S3 δημιουργήθηκε με βάση εντατικές έρευνες σε καταναλωτές, ηγέτες του κλάδου και ειδικούς στα ρολόγια σε όλον τον κόσμο. Κάθε λειτουργία, από το κυκλικό πλαίσιο μέχρι το premium φινίρισμα και το κούμπωμα, έχει επανασχεδιαστεί για να εξασφαλίσει την εμφάνιση ενός κλασικού ρολογιού. Επιπλέον, το Gear S3 είναι συμβατό με λουράκια ρολογιών των 22mm, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν το ρολόι τους για να ταιριάζει σε κάθε εμφάνιση ή ειδική περίσταση.

Επιπροσθέτως της εκλεπτυσμένης του εμφάνισης, το Gear S3 διαθέτει πιστοποίηση IP68 για ανθεκτικότητα στο νερό, καθώς επίσης προσφέρει αντοχή υψηλού επιπέδου, ώστε οι καταναλωτές να το χρησιμοποιούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Για πρώτη φορά στη σειρά Gear, το Gear S3 διαθέτει Corning Gorilla Glass SR+, το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για wearable συσκευές, προκειμένου να προσφέρει μία μεγαλύτερης αντοχής οθόνη με ανθεκτικότητα στις γρατζουνιές και υψηλή ευκρίνεια.

Η Always On οθόνη με 16 εκατομμύρια χρώματα και η τεχνολογία Super AMOLED διαφοροποιούν περαιτέρω το Gear S3 από άλλα smartwatch. Η Always On οθόνη δείχνει πάντοτε την ώρα και δεν «σβήνει» αυτόματα, ενσωματώνοντας μία εκλεπτυσμένη επιφάνεια ρολογιού, η οποία μοιάζει στην εμφάνιση και στην αίσθηση ενός πολυτελούς αναλογικού ρολογιού.

Το περιστρεφόμενο πλαίσιο του Gear S3 που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του έχει ενισχυθεί με νέες λειτουργίες. Χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν την οθόνη, οι χρήστες μπορούν να δεχθούν ή να απορρίψουν μία κλήση ή να θέσουν σε αναβολή ένα ξυπνητήρι. Επιπλέον, γράφοντας πάνω στην οθόνη, τα μηνύματα θα μετατραπούν αυτόματα σε κείμενα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν σύντομες υπενθυμίσεις και λίστες με υποχρεώσεις, έτσι ώστε να διαχειριστούν ακόμα και τα πιο έντονα προγράμματα με την εφαρμογή «Υπενθυμίσεις».

To Gear S3 προσθέτει ευκολία στην κίνηση του καρπού, επιτρέποντας στους χρήστες να αφήσουν πίσω το smartphone τους, όταν δεν χρειάζεται να το έχουν μαζί τους. Η λειτουργικότητα του ενσωματωμένου GPS επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν με ακρίβεια τις καθημερινές τους δραστηριότητες εκγύμνασης, καθώς παράλληλα το Alti/ βαρόμετρο και το ταχύμετρο επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν τα πάντα από το ύψος και την ατμοσφαιρική πίεση μέχρι και τις ξαφνικές αλλαγές του καιρού, την απόσταση που έχουν διανύσει και την ταχύτητα.

Επιπλέον, οι χρήστες του Gear S3 σε επιλεγμένες αγορές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το smartwatch τους για να κάνουν αγορές σχεδόν οπουδήποτε μέσω της λειτουργίας Samsung Pay για το Gear S3.

Το Gear S3 έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των καταναλωτών. Σε περίπτωση ανάγκης, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία SOS, καθώς και λειτουργίες εντοπισμού για να ειδοποιήσουν την οικογένειά τους, φίλους και επαγγελματίες επειγόντων περιστατικών που μπορούν να τους βοηθήσουν σε καταστάσεις ανάγκης, ακόμα κι αν δεν έχουν το κινητό τους μαζί τους.

Οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα εύρος εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών φυσικής κατάστασης, μουσικής, ενημέρωσης, αθλητικών και ταξιδιωτικών εφαρμογών – όλες οι εφαρμογές έχουν βελτιωθεί για τη σειρά συσκευών Gear, συμπεριλαμβάνοντας το Gear S2 και το Gear S3. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την επιφάνεια χρήστη (UI) για να ταιριάζει στον δικό τους τρόπο ζωής, χάρη στο εύρος των προσωποποιημένων επιφανειών για το ρολόι. Οι επιλογές εφαρμογών και επιφανειών για το ρολόι θα είναι διαθέσιμες για «κατέβασμα» απευθείας από το Gear S3, χωρίς να χρειάζεται οι χρήστες να τις κατεβάσουν πρώτα σε smartphones. Μέσα από μία ανοιχτή συνεργασία με προγραμματιστές και συνεργάτες, η Samsung συνεχίζει να εμπλουτίζει το δικό της οικοσύστημα wearables και να παρέχει στους χρήστες μία μοναδική εμπειρία smartwatch.

Χάρη σε μία ειδική συνεργασία με τον Arik Levy, διάσημο καλλιτέχνη και industrial σχεδιαστή, η Samsung θα παρουσιάσει καλλιτεχνικές επιφάνειες ρολογιού καθώς και λουράκια. Ο Arik Levy είναι περισσότερο γνωστός για τα γλυπτά του – όπως τα κομμάτια πετρωμάτων που αποτελούν σήμα κατατεθέν για τον ίδιο, μοναδικά installations και σχέδια περιορισμένης έκδοσης, τα οποία όλα έχουν τις ρίζες τους στην πεποίθησή του ότι «Ο κόσμος αφορά τους ανθρώπους, όχι τα αντικείμενα».

Ο Arik Levy σχολίασε: «Η συνεργασία με τη Samsung μου άρεσε ιδιαίτερα και είχε ενδιαφέρον η δημιουργία μοναδικών concepts για την επιφάνεια του ρολογιού και για τα λουράκια του Gear S3. Με έμπνευση δικά μου έργα τέχνης, installations και γλυπτά, δημιουργήσαμε λειτουργίες, τις οποίες θα αγαπήσουν όχι μόνο όσοι καταναλωτές είναι γνώστες της τεχνολογίας αλλά και όσοι εκτιμούν την τέχνη, τον σχεδιασμό, την ελευθερία του πνεύματος και την αισθητική».

Οι μοντέρνες επιφάνειες ρολογιού και τα λουράκια που έχουν σχεδιαστεί από τον Arik Levy θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στη χρονιά από επιλεγμένα κανάλια.

Συνδεδεμένο με την Μπέμπα

Με την προσθήκη του οικοσυστήματος Tizen, η Samsung παρουσιάζει την ενσωμάτωση της εφαρμογής BMW personal mobility στο νέο Gear S3 – η οποία βοηθάει τους χρήστες να είναι στην ώρα τους, να έχουν την επαφή και τον έλεγχο, βελτιώνοντας παράλληλα τη εμπειρία σύνδεσης με το αυτοκίνητο. Με την εφαρμογή “BMW Connected”, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με το πότε είναι ώρα να φύγουν για το επόμενο ταξίδι τους, να ελέγξουν το επίπεδο των καυσίμων τους, να ξεκλειδώσουν την BMW τους και πολλά ακόμη – όλα απευθείας από την επιφάνεια του Gear S3.

Η Samsung θα διαθέσει το Samsung Knox Tizen Wearable SDK σε τρίτους για να αναπτύξουν εξατομικευμένων εφαρμογές για το οικοσύστημα των wearables της Samsung. Μέσω της πλατφόρμας ασφαλείας Samsung Knox, το Gear S3 θα επιτρέψει τη διεύρυνση των επιχειρηματικών ευκαιριών, υποστηρίζει ο κατασκευαστής.

tech.in.gr