Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Sully»: απόσπασμα από την ταινία του Κλιντ Ιστγουντ με τον Τομ Χανκς

«Sully»: απόσπασμα από την ταινία του Κλιντ Ιστγουντ με τον Τομ Χανκς

Η αληθινή ιστορία του πιλότου Σάλενμπεργκερ, ο οποίος το 2009 κατάφερε να προσυδατώσει το αεροπλάνο της US Airways, στον ποταμό Χάτσον, σώζοντας και τους 154 επιβάτες της πτήσης του, ενέπνευσε τον Κλιντ Ιστγουντ στην νέα του ταινία με τίτλο Sully. Αλλάζοντας θεματολογία, μετά τον «Ελεύθερο Σκοπευτή», αλλά παραμένοντας σταθερός στην ανάδειξη ηρώων από την πραγματική […]

Η αληθινή ιστορία του πιλότου Σάλενμπεργκερ, ο οποίος το 2009 κατάφερε να προσυδατώσει το αεροπλάνο της US Airways, στον ποταμό Χάτσον, σώζοντας και τους 154 επιβάτες της πτήσης του, ενέπνευσε τον Κλιντ Ιστγουντ στην νέα του ταινία με τίτλο Sully.

Αλλάζοντας θεματολογία, μετά τον «Ελεύθερο Σκοπευτή», αλλά παραμένοντας σταθερός στην ανάδειξη ηρώων από την πραγματική ζωή, αυτή τη φορά ο Ιστγουντ «καθοδηγεί» ερμηνευτικά τον Τομ Χανκς – πρωταγωνιστή της ταινίας – ώστε να πλάσει έναν χαρακτήρα που παραπαίει μεταξύ ηρωισμού και ενός ισχυρού αισθήματος προσωπικής ευθύνης. Αυτό τον οδηγεί στο να αναρωτηθεί σε κάποιο σημείο της ταινίας: «Μήπως έβαλα σε κίνδυνο τη ζωή τόσων ανθρώπων;». Παρόλο που κατάφερε να τους σώσει όλους.

Δείτε παραπάνω σκηνή από την ταινία, όπου ο Τομ Χανκς ως πιλότος απολογείται για τις επιλογές του…

Η ταινία λοιπόν διηγείται με ένταση και ρυθμό, τη δραματική ιστορία της ζωής του πιλότου Τσέσλι «Σάλι» Σάλενμπέργκερ, το σενάριό της είναι του Τοντ Κομαρνίκι και είναι βασισμένη στο βιβλίο, Highest Duty: My Search for What Really Matters, των Σάλενμπέργκερ και Τζέφρι Ζόσλοου.

Δεν μένει μόνο στο σχεδόν απίθανο κατόρθωμα της ασφαλούς προσυδάτωσης του αεροσκάφους, γεγονός που παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα θεατές σε όλο τον κόσμο, αλλά μας διηγείται τις δραματικές στιγμές που εκτυλίσσονταν στο παρασκήνιο και που θα μπορούσαν να στοιχίσουν τη φήμη και την καριέρα του πιλότου.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του πιλότου όπως είπαμε είναι ο Τομ Χανκς και δίπλα του η τρις υποψήφια για Όσκαρ, Λόρα Λίνεϊ, η δις βραβευμένη με Έμμυ Β’ Γυναικείου Ρόλου για Δραματική Σειρά, Άννα Γκαν («Breaking Bad») και ο Άαρον Έκχαρτ.

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Λόρα Λίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ, Άννα Γκαν

Στις αίθουσες από τις 8 Σεπτεμβρίου 2016 σε διανομή Tanweer

entertainment.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024