Όπως έχει ήδη ανακοινώσει από καιρό η Opel δίνοντας στη δημοσιότητα και τις σχετικές εικόνες, τα διακριτικά Ampera θα έχουν πολύ διαφορετική αφετηρία και προσανατολισμό σε σχέση με το παρελθόν τους.

Οι εικόνες του δοκιμαστικού Ampera-e όπως ονομάζεται, επαληθεύουν τις υποσχέσεις της γερμανικής φίρμας για ένα μικρό, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στη διεθνή γαλλική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα αναγνωρίσουν στη σιλουέτα του δοκιμαστικού πρωτότυπου της Opel τις ίδιες αναλογίες με το αμερικανικό Chevrolet Bolt EV που παρουσιάστηκε στο CES του Las Vegas στις αρχές της χρονιάς, όπου και βασίζεται το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Opel με τo γνώριμο όνομα.

Ανεξαρτήτως συγγενειών οι οποίες εξάλλου υπήρχαν και στο παρελθόν με την αντιστοιχία Opel Ampera-Chevrolet Volt, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, όπως ακριβώς και το Chevrolet Bolt EV, το ηλεκτρικό Ampera-e εξοπλίζεται με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 200 ίππων και 360 Nm ροπής το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 60 kW/h που υπόσχονται αυτονομία 320 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση.

Επίσης σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συστάσεις χάρη στη νέα διάταξη και στην τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου το Ampera-e υπόσχεται να προσφέρει «πρωτόγνωρη ευρυχωρία και πρακτικότητα» για την κατηγορία και το ηλεκτροκίνητο είδος.

AUTOMEDIA