Σίγουρα, μπορεί να μοιάζει ότι η νύφη είναι η μόνη που αποκτά εμμονή με τις λεπτομέρειες, αλλά δεν είναι δίκαιο να θεωρούμε ότι ο γαμπρός απλώς κάνει την εμφάνιση του την ημέρα του γάμου. Και δεν είναι μόνο το μόνο άγχος τους το γαμπριάτικο κοστούμι. Υπάρχουν και μερικά ακόμη θέματα που τον απασχολούν.     

 

1. Η αυταρχική νύφη

‘Οταν εκείνη παίρνει μόνη της τις αποφάσεις του γάμου και απορρίπτει τις ιδέες του, εκείνος αρχίζει να ανησυχεί ότι αυτό είναι οιωνός για το τι θα επακολουθήσει αργότερα στην έγγαμη ζωή τους. Μην τον κρατάς στο περιθώριο. Ακόμη και αν φαινομενικά δεν τον απασχολούν τα χρώματα του γάμου, μπορεί τελικά να νοιάζεται για το ότι επέλεξες μοβ αντί για κόκκινο.

 

2. Ο προϋπολογισμός

Οι γαμπροί είναι συχνά εκείνοι που ανησυχούν για τον προϋπολογισμό του γάμου, καθώς τείνουν να είναι πιο απλοί και πιο ρεαλιστές από τις νύφες. ‘Οταν θα έχετε το τελικό νούμερο του budget σας, θα επιμείνει να μην το ξεπεράσετε ό,τι και αν συμβεί. Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν τη συναισθηματική επένδυση της ημέρας αυτής, αλλά αισθάνονται πιο άνετα όταν οι δαπάνες είναι υπό έλεγχο. Δες το, λοιπόν, αυτό ως ένα συν που μπορεί να κρατήσει πιο χαμηλά το κόστος του γάμου.

 

Ξαφνικά εκείνος βρίσκεται
να περνά χρόνο από τα σαββατοκύριακά του
σε ανθοπωλεία, αντί να παρακολουθεί κάποιον αγώνα
με τους κολλητούς του.

 

3. Η στέρηση ελεύθερου χρόνου

Ακόμα και αν είστε ζευγάρι εδώ και καιρό και έχετε ορίσει ο καθένας τον δικό του προσωπικό χρόνο, οι γαμήλιες ετοιμασίες φέρνουν τα πάνω-κάτω στην διαχείριση του. Ξαφνικά εκείνος βρίσκεται να περνά χρόνο από τα σαββατοκύριακά του σε ανθοπωλεία, αντί να παρακολουθεί κάποιον αγώνα με τους κολλητούς του. Ο φόβος μήπως χάσει την ελευθερία του, τον απασχολεί και ενώ ξέρει ότι όλα αυτά είναι μέρος της διαδικασίας, η γενική ιδέα μιας σημαντικής αλλαγής στη ζωή του μπορεί να προσθέσει επιπλέον νευρικότητα.

 

4. Ο χορός

Δεν είναι μόνο ο πρώτος χορός που μπορεί να τον κάνει να ιδρώνει. Αν δεν είναι από εκείνους που δεν χάνουν ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους στην πίστα, μόνο και μόνο γνωρίζοντας ότι οι χορευτικές του κινήσεις θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ίσως αγχωθεί. Οι πιο ντροπαλοί γαμπροί πρέπει να θυμούνται ότι δεν πρόκειται για διαγωνισμό όπου οι καλεσμένοι βάζουν βαθμολογία. Είναι, άλλωστε, πολύ απασχολημένοι με το να διασκεδάζουν.  

gamos.gr