Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 20 ταινίες που θα δούμε το φθινόπωρο

Οι 20 ταινίες που θα δούμε το φθινόπωρο

...

Αγγελική Στελλάκη

Λίγες ημέρες έμειναν για να μπει ο Σεπτέμβρης και οι θερινές κινηματογραφικές αίθουσες ετοιμάζονται να δώσουν τη σκυτάλη στους χειμερινούς κινηματογράφους, για έναν χειμώνα γεμάτο ενδιαφέρουσες ταινίες.

Το in.gr κάνει 20 κινηματογραφικές προτάσεις, επιλέγοντας ταινίες που θα προβληθούν στους κινηματογράφους από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Jason Bourne (1 Σεπτεμβρίου)

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στον ρόλο του Τζέισον Μπορν, ενώ ο Πολ Γκρίνγκρας στην καρέκλα του σκηνοθέτη σε μία περιπέτεια με «ελληνικό» ενδιαφέρον. Μέρος της υπόθεσης της ταινίας εκτυλίσσεται στην Αθήνα των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων (αν και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Τενερίφη και Λονδίνο). Ο Μπορν θα αποκαλύψει νέα μυστικά και αυτή τη φορά στο πλευρό του έχει την νικήτρια του Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, Αλίσια Βικάντερ.




Sully
(8 Σεπτεμβρίου)

Ο Τομ Χανκς συνεργάζεται με τον Κλιντ Ίστγουντ σε μία πραγματική ιστορία με ήρωα έναν αμερικανό πιλότο, ο οποίος κατάφερε να σώσει 154 επιβάτες προσυδατώνοντας το αεροπλάνο της US Airways στον ποταμό Χάντσον. Τα τρέιλερ αφήνουν να εννοηθεί ότι η ταινία δεν επικεντρώνεται μόνο στην ηρωική πράξη, αλλά θα μπαίνει και πίσω από κλειστές πόρτες για να δείξει πώς οι επιλογές του πιλότου θα μπορούσαν να του κοστίσουν τη δουλειά του. Καθώς ο Τομ Χανκς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Ακαδημία, δεν αποκλείεται η ταινία αυτή να του χαρίσει μία ακόμα υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Και οι 7 ήταν υπέροχοι (22 Σεπτεμβρίου)

Μπορεί τα περισσότερα ριμέικ να μην στέκονται αντάξια της πρωτότυπης ταινίας, όταν όμως έχεις τον Αντουάν Φουκουά στη σκηνοθεσία (Training Day, The Equalizer) και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Ντένζελ Ουάσινγκτον, τον Κρις Πρατ (Guardians of the Galaxy) και τον Ίθαν Χοκ, τότε μπορεί κανείς να μιλά για μία από τις πολυαναμενόμενες πρεμιέρες του φθινοπώρου. Ειδικά όταν στο σενάριο βρίσκουμε και τον Νικ Πιτσολάτο του True Detective. Για την ιστορία, η ταινία είναι ριμέικ του «Και οι επτά ήταν υπέροχοι» του 1960 -με τη σειρά του ριμέικ του «Οι επτά σαμουράι» του Ακίρα Κουροσάβα.




Ο Κούμπο και οι δύο χορδές
(15 Σεπτεμβρίου)

Από το στούντιο Laica έρχεται μία φαντασμαγορική animation ταινία που μας ταξιδεύει μέχρι την μακρινή Ιαπωνία. Ήρωάς της, ένα αγόρι, ο Κούμπο, ο οποίος θα ζήσει μια μεγάλη περιπέτεια και θα συναντήσει σαμουράι και πνεύματα. Με τη βοήθεια του σαμισέν του (ενός μαγικού μουσικού οργάνου) θα έρθει αντιμέτωπος με δαίμονες, σε μία ταινία με τις φωνές των Σαρλίζ Θερόν και Μάθιου ΜακΚόναχι (μεταξύ άλλων).




Sausage Party
(29 Σεπτεμβρίου)

Ο Σεθ Ρόγκεν το διασκεδάζει δημιουργώντας μία ακατάλληλη animation ταινία με πρωταγωνιστές… τρόφιμα. Το Sausage Party έχει λάβει πολύ καλές κριτικές όπου έχει προβληθεί και αφηγείται τις προσπάθειες ενός λουκάνικου και των φίλων του να ανακαλύψουν την αλήθεια για την ύπαρξη και τον προορισμό τους. Από την ταινία δεν έλειψαν τα σκάνδαλα, καθώς αρκετοί από όσους εργάστηκαν στην δημιουργία του animation κατήγγειλαν ότι δούλευαν κάτω από πολύ κακές συνθήκες εργασίας.




Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά
(29 Σεπτεμβρίου)

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μας έχει απογοητεύσει, εμείς όμως εξακολουθούμε και πιστεύουμε στο όραμα του Τιμ Μπάρτον. Ο σκηνοθέτης μεταφέρει στο σινεμά ένα best seller και δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εύα Γκριν (με την οποία έχει ξανασυνεργαστεί στο Dark Shadows). Ήρωας της ταινίας είναι ο μικρός Τζέικ, ο οποίος ακολουθώντας τις οδηγίες του παππού του φτάνει σε έναν μαγικό κόσμο όπου θα κάνει νέους φίλους και θα συναντήσει εχθρούς.




The Neon Demon
(6 Οκτωβρίου)

Προβλήθηκε στις Κάννες και εντυπωσίασε με την ομορφιά της. Η νέα ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν (Drive) με πρωταγωνίστρια την Ελ Φάνινγκ είναι ένα θρίλερ για τον επικίνδυνο κόσμο της ομορφιάς στο Λος Άντζελες. Απέσπασε καλές κριτικές και πολλοί κάνουν λόγο για ένα… διαφορετικό exposé (αποκάλυψη) του κόσμου της μόδας.




Blair Witch (The Woods)
(13 Οκτωβρίου)

Σίκουελ του Blair Witch, του θρίλερ του 1999 που άφησε ιστορία και ενέπνευσε αρκετούς κινηματογραφιστές. Θέλοντας να ακολουθήσουν το επιτυχημένο μάρκετινγκ της πρώτης ταινίας, οι παραγωγοί σκαρφίστηκαν ένα κόλπο: διαφήμισαν την ταινία ως θρίλερ με τίτλο «The Woods», μόνο και μόνο για να αποκαλύψουν μερικά λεπτά πριν την προβολή της ταινίας στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο ότι επρόκειτο για το Blair Witch. Σύμφωνα με το Indiewire, η ταινία θα ικανοποιήσει τους φαν της αρχικής ταινίας, ενώ αποτελεί το σίκουελ που όλοι θα θέλαμε να είχαμε δει πριν από 15 χρόνια.




The Handmaiden
(13 Οκτωβρίου)

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Τσαν-γουκ Παρκ (Oldboy, Δίψα) έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η ταινία αποτελεί μεταφορά του μυθιστορήματος «Η Κλέφτρα» της Σάρα Γουότερς και η υπόθεση μεταφέρεται από το βικτωριανό Λονδίνο στην υπό ιαπωνική κατοχή Κορέα της δεκαετίας του 1930. Εκεί, Γιαπωνέζα κληρονόμος προσλαμβάνει νεαρή κλέφτρα ως προσωπική της βοηθό. Η τελευταία έχει στόχο να την γοητεύσει και να την εκμεταλλευτεί.




Ο Πητ και ο Δράκος του
(20 Οκτωβρίου)

Ριμέικ κλασικής animation ταινίας της Ντίσνεϊ (με έτος παραγωγής 1977), το οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό. Με στοιχεία από Ε.Τ. και The Iron Giant, η ταινία παρακολουθεί την παράξενη φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι και τον δράκο που του σώζει τη ζωή. Η βρετανική εφημερίδα The Guardian έδωσε στην ταινία τέσσερα αστεράκια και είπε ότι προσφέρει «δυνατή οικογενειακή διασκέδαση».



Julieta (20 Οκτωβρίου)

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ σκηνοθετεί μία ακόμα ταινία με ηρωίδες δύο γυναίκες. Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά – τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Όταν η Άντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει την μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ενώ θα είναι η ταινία που θα προβληθεί στην έναρξη των Νυχτών Πρεμιέρας.



Dr Strange
(27 Οκτωβρίου)

Η νέα ταινία της Marvel έχει πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και τα πρώτα τρέιλερ παραπέμπουν στο «Inception» του Κρίστοφερ Νόλαν -τουλάχιστον από άποψη σκηνοθετικού ύφους. Στο επίκεντρο της ταινίας ένας μάγος – υπερήρωας της Marvel, ο Δόκτορ Στρέιντζ, ο οποίος είναι ένας εγωιστής χειρούργος που μετά από ένα ατύχημα αποφασίζει να εξερευνήσει τα όρια του φυσικού κόσμου. Η Τίλντα Σουίντον ερμηνεύει την «Αρχαία» και έρχεται αντιμέτωπη με «φωνές» για whitewashing (δηλαδή για μετατροπή χαρακτήρων από εθνοτικές μειονότητες σε λευκούς), αλλά οι προσδοκίες παραμένουν υψηλές. Σε δεύτερους ρόλους συναντάμε, επίσης, τους Μαντς Μίκελσεν και Ρέιτσελ Μακ Άνταμς.



Snowden
(3 Νοεμβρίου)


Αν και μας έχει συνηθίσει στο να παραδίδει άνισες ταινίες, ο Όλιβερ Στόουν αποτελεί πάντα μία ενδιαφέρουσα περίπτωση σκηνοθέτη, ειδικά όταν ασχολείται με θέματα που έχουν σχέση με συνωμοσίες. Ο Στόουν σκηνοθετεί τον Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, την Σέιλιν Γούντλεϊ, τον Νίκολας Κέιτζ, τον Σκοτ Ίστγουντ (γιο του Κλιντ Ίστγουντ) σε μία ταινία για τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον άνθρωπο που έφερε στο φως τις παρακολουθήσεις της NSA. Μετά το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ Citizenfour που κέρδισε και Όσκαρ, αναμένουμε να δούμε εάν η ταινία του Όλιβερ Στόουν θα είναι το ίδιο καλή.




Nocturnal Animals
(10 Νοεμβρίου)

Μετά τον θρίαμβό του με την ταινία «Ένας Άνδρας Μόνος», ο σχεδιαστής Τομ Φορντ επιστρέφει στο τιμόνι της σκηνοθεσίας με το «Nocturnal Animals» και πρωταγωνιστές τους Έιμι Άνταμς, Τζέικ Γκίλενχαλ και Άιλα Φίσερ. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενώ η έξοδός της τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ δείχνει ότι έχει οσκαρικές βλέψεις.

Το Φως ανάμεσα στους Ωκεανούς (10 Νοεμβρίου)

Ο Μάικλ Φασμπέντερ συναντά την αγαπημένη του και στη ζωή ηθοποιό Αλίσια Βικάντερ. Οι δυο τους ερμηνεύουν ένα ζευγάρι που ζει σε ένα νησί. Όταν το ζευγάρι χάνει το παιδί του, ένα άλλο παιδί θα έρθει στη ζωή τους, φέρνοντας μεγάλη χαρά, αλλά και αρκετά ηθικά διλήμματα. Δίπλα στο πρωταγωνιστικό ζεύγος βρίσκουμε τη Ρέιτσελ Βάις που διανύει μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα περίοδο στην καριέρα της. Σκηνοθετεί ο Ντέρεκ Σιανφράνς (Blue Valentine).




I, Daniel Blake
(10 Νοεμβρίου)

Η ταινία του Κεν Λόουτς που κέρδισε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες αφηγείται την ιστορία ανθρώπων που προσπαθούν να λάβουν επίδομα από το κράτος, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν έντονες οικονομικές δυσχέρειες. Το σενάριο είναι του Πολ Λάβερτι -γνωστού για τις κοινωνικές του ευαισθησίες.




Captain Fantastic
(10 Νοεμβρίου)

Ίσως η feelgood ταινία της χρονιάς. Ο Βίγκο Μόρτενσεν ερμηνεύει τον πάτερ – φαμίλια μιας εκκεντρικής οικογένειας, ο οποίος μεγαλώνει τα παιδιά του με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θέλοντας να διατηρήσει την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Η κατάσταση αλλάζει όταν ο πατέρας αναγκαστεί να οδηγήσει την οικογένεια μακριά από τον παράδεισό τους. Η ταινία του Ματ Ρος έχει κερδίσει βραβείο σκηνοθεσίας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στις Κάννες, καθώς και βραβείο κοινού στο Καρλόβι Βάρι.

Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται (17 Νοεμβρίου)

Η Τζόαν Ρόουλινγκ γράφει το πρώτο της σενάριο και ο μαγικός κόσμος που έγινε γνωστός μέσα από τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ μεταφέρεται στις ΗΠΑ. Ο Έντι Ρεντμέιν ερμηνεύει τον μαγοζωολόγο Νιούτ Σκάμαντερ που μπλέκεται σε μία περιπέτεια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αρκετά χρόνια πριν τις περιπέτειες του διοπτροφόρου μάγου. Την ταινία σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Γέιτς (που είχε γυρίσει τις τέσσερις τελευταίες ταινίες Χάρι Πότερ), ενώ πρωταγωνιστεί και ο Κόλιν Φάρελ. Η ταινία θα αποτελέσει το πρώτο μέρος μιας σχεδιαζόμενης τριλογίας, με την Warner Bros. να έχει εναποθέσει μεγάλες ελπίδες πάνω στο νέο franchise (και στην πένα της Ρόουλινγκ).




Allied
(24 Νοεμβρίου)


Μπραντ Πιτ και Μαριόν Κοτιγιάρ ερωτεύονται σε ένα παλιομοδίτικο μελόδραμα (τουλάχιστον από τα όσα καταλαβαίνουμε από το πρώτο τρέιλερ) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις (που μας συνηθίζει σε αξιοπρεπείς ταινίες). Ήρωες της ταινίας δύο κατάσκοποι που συναντιούνται στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην βόρεια Αφρική και ξανά στο Λονδίνο, όπου η σχέση τους δέχεται τις πιέσεις του πολέμου.



Hacksaw Ridge
(24 Νοεμβρίου)

Ο Μελ Γκίμπσον επιστρέφει στο τιμόνι της σκηνοθεσίας (για πρώτη φορά μετά το Apocalypto) και επιλέγει ως πρωταγωνιστή τον Άντριου Γκάρφιλντ (Boy A). Η ταινία -την οποία ο Γκίμπσον προετοίμαζε εδώ και 13 χρόνια- αφηγείται την πραγματική ιστορία του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ντέσμοντ Τ. Ντος, ο οποίος είχε καταταγεί στο στρατό, αλλά αρνείτο να σκοτώσει ή να φέρει όπλα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να σώσει 75 άτομα στη μάχη της Οκινάουα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024