Ο επιχειρηματικός επιταχυντής Startupbootcamp Digital Health Berlin συνδιοργανώνει στην Αθήνα στις 26 Αυγούστου 2016 εκδήλωση με σκοπό την καθοδήγηση νεοφυών επιχειρήσεων που επιχειρούν στον τομέα της ψηφιακής υγείας (digital health startups).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις εταιρείες Health 2.0 Athens και Found.ation. Aποτελεί δε, μέρος μιας διεθνούς περιοδείας με σκοπό την ενίσχυση νεοφυών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο και την επιτυχή σύνδεσή τους με εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital) της πόλης τους, με επιχειρηματίες και με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Με έδρα το Βερολίνο, ο επιχειρηματικός επιταχυντής Startupbootcamp Digital Health έχει διοργανώσει αντίστοιχες εκδηλώσεις σε περισσότερες από 15 πόλεις τους τελευταίους 3 μήνες φέρνοντας σε επαφή νεοφυείς επιχειρήσεις, εταιρείες και εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι νεοφυείς εταιρείες που θα συμμετέχουν θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και θα λάβουν οδηγίες από διακεκριμένους κι έμπειρους μέντορες:

 • Μαρία Σκουρολιάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εντερικής & Παρεντερικής Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, π. Αντιπρόεδρο ΕΟΦ
 • Γιάννη Κοντό, Γενικό Γραμματέα στο Δήμο Καλλιθέας, π. Δ/νοντα Σύμβουλο ΗΔΙΚΑ ΑΕ,
 • Carine Kessaci, CRM Healthcare Director στην εταιρεία Arvato,
 • Hakim Taalba, Data Intelligence Business Unit Manager, στην εταιρεία Arvato,
 • Γιάννη Καλαντζάκη, Συνιδρυτή & Δ/νοντα Σύμβουλο στην εταιρεία mylivingrecord®,
 • Θάνο Κοσμίδη, Συνιδρυτή & Δ/νοντα Σύμβουλο στην εταιρεία Care Across, Chapter leader Health 2.0 Athens,
 • Benno Groosman MScBA, Συνιδρυτής στο Surge-on Medical και Ιδρυτής Groosman.co Startups
 • Λίνα Νικολοπούλου, Δ/νουσα Σύμβουλο στην εταιρεία eHealth Forum,
 • Έλενα Μπάρλα, Συνιδρύτρια & Δ/νουσα Σύμβουλο στην εταιρεία Among Doctors,
 • Όμηρο Παπαδόπουλο, Δ/ντη Έρευνας & Ανάπτυξης στο ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.

Οικοδέσποινα της εκδήλωσης θα είναι η κα Juliane Zielonka, Διευθύνουσα Σύμβουλος στην εταιρεία Startupbootcamp Digital Health Berlin.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα επιχειρηματικού επιταχυντή στο Βερολίνο είναι ανοικτές για νεοφυείς εταιρείες που επιθυμούν να ενταχθούν στο ειδικό πρόγραμμα επιτάχυνσης τριών μηνών στη δημοφιλέστερη πρωτεύουσα για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο επιχειρηματικός επιταχυντής Startupbootcamp παρέχει σε 10 εκλεκτές επιχειρηματικές ομάδες αποκλειστική πρόσβαση και επιχειρηματικές σχέσεις με πέντε μοναδικούς επιχειρηματικούς εταίρους: την Αrvato CRM Healthcare, την τράπεζα Deutsche Apotheker -und Ärtzebank (apoBank), την ασφαλιστική εταιρεία Munich Health, τη Philips και τη φαρμακευτική εταιρεία Sanofi Deutschland.

Το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε επιχειρηματικά ταλέντα για την οριστικοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου κατά τη φάση της επιτάχυνσης, καθοδήγηση και υποστήριξη από το δίκτυο της υγειονομικής βιομηχανίας, επιχειρήσεις και επενδυτές. Ο επιταχυντής δημιουργεί ένα μοναδικό οικοσύστημα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης των επιλεγμένων ομάδων.

Το αποτελεσματικό πρόγραμμα 3 μηνών φιλοξενεί τις επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι κι ένα έτος σε χρόνο ανάπτυξης.

 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Αυγούστου 2016.

Ο επιχειρηματικός επιταχυντής Startupbootcamp Digital Health Berlin είναι μέρος ενός παγκόσμιου επιταχυντή κι επικεντρώνεται σε νεοφυείς εταιρείες σε φάση ανεύρεσης κεφαλαίων εκκίνησης και πρώιμου σταδίου ανάπτυξης στο χώρο της ψηφιακής υγείας (DigitalHealth).

Το εντατικό πρόγραμμα 3μηνών ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου 2016. Κάθε επιλεγμένη ομάδα λαμβάνει αποκλειστική πρόσβαση στους τοπικούς εταιρικούς συνεργάτες, πρόσβαση σε δωρεάν επιχειρηματικά ταλέντα κατά τη διάρκεια της φάσης επιτάχυνσης, € 15.000 σε μετρητά συν 6 μήνες δωρεάν συνεργατικού χώρου γραφείων στο Rainmaking Loft Βερολίνου.

 • Οι ενδιαφερόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στη διεύθυνση https://www.startupbootcamp.org/accelerator/digital-health-berlin/
 • Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης: http://www.startupbootcamp.org/events/athens-berlin-digital-health-fasttrack/
 • Τόπος συνάντησης: Found.ation, Ευρυσθέους 2(Πειραιώς 123), Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα, 118 54
 • Ημερομηνία: 26 Αυγούστου, 13:00 – 18:30
 • Μορφή: Παρουσιάσεις 6 νεοφυών επιχειρήσεων + Παρατηρήσεις (feedback) + Συναντήσεις δικτύωσης ανά διαστήματα  

tech.in.gr