Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δάκρυα και παράπονα: η Γαλλία στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Δάκρυα και παράπονα: η Γαλλία στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Οι Γάλλοι δεν έχουν κερδίσει τα μετάλλια που θα επιθυμούσαν στους Ολυμπιακούς, δεν τα έχουν πάει βέβαια και άσχημα. Όμως αυτό που έχει τραβήξει την προσοχή αρκετών είναι το κλάμα και η γκρίνια που συνοδεύει τις εμφανίσεις τους. Κορυφαίο παράδειγμα, ο σπουδαίος σε κάθε περίπτωση Ρενό Λαβιλενί.

Οι Γάλλοι δεν έχουν κερδίσει τα μετάλλια που θα επιθυμούσαν στους Ολυμπιακούς, δεν τα έχουν πάει βέβαια και άσχημα. Όμως αυτό που έχει τραβήξει την προσοχή αρκετών είναι το κλάμα και η γκρίνια που συνοδεύει τις επιδόσεις τους.

Κορυφαίο παράδειγμα, ο σπουδαίος σε κάθε περίπτωση πολυνίκης αθλητής του επί κοντώ, Ρενό Λαβιλενί.

Ο Γάλλος απογοητεύτηκε που έχασε το χρυσό από έναν Βραζιλιάνο. Είχε βέβαια υποστεί και τις απαράδεκτες αποδοκιμασίες του κοινού, γεγονός που εξαγρίωσε ακόμα και τον Γερμανό πρόεδρο της ΔΟΕ.

Σχεδόν έκλαψε μπροστά στους φωτογράφους κρατώντας τη γαλλική σημαία, μόλις πλέον έγινε γνωστό ότι έμεινε δεύτερος.

Στην τελετή τον περίμεναν ακόμα χειρότερα: οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι σε αυτούς τους Αγώνες γιουχάρουν κυρίως τους Αργεντινούς, έκαναν μια εξαίρεση. Την ώρα που ο Λαβιλενί ανέβαινε στο βάθρο, τον γιούχαραν. Πάλι.

Μάταια προσπαθούσε ο νικητής Βραζιλιάνος να δώσει το σύνθημα στις κερκίδες του Σταδίου, χειροκροτώντας. Εκείνοι γιούχαραν. Ο Λαβιλενί έκλαψε. Μετά την τελετή ο Βραζιλιάνος πάλι προσπάθησε να τον παρηγορήσει.

Μετά ο Λαβιλενί αποφάσισε να ρίξει και εκείνος λάδι στη φωτιά: συνέκρινε τη συμπεριφορά του κοινού με εκείνη των Γερμανών του 1936, όταν ο Αφροαμερικανός Τζέσε Όουενς, κέρδιζε τα χρυσά μετάλλια το ένα πίσω από το άλλο, μπροστά στον Χίτλερ.

Μετά βέβαια ο Γάλλος ζήτησε συγγνώμη για την υπερβολή, λέγοντας ότι οι αποδοκιμασίες δεν αρμόζουν στο πνεύμα των Αγώνων.

Αλλά και στην ποδηλασία υπήρξε γκρίνια. Οι Γάλλοι έβλεπαν τους Βρετανούς να σαρώνουν τα χρυσά μετάλλια και άρχισαν τα υπονοούμενα:

«Τα ίδια κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Έχω δηλαδή μια μικρή ιδέα πού μπορεί να οφείλεται, αλλά θα την κρατήσω για τον εαυτό μου» είπε στη Le Monde ο Μιχαέλ Ντ’ Αλμεΐντα.

Ακόμα και στις νίκες δεν έλειπε η γκρίνια. Όπως θυμίζει η Wall Street Journal, η ομάδα χάντμπολ των Γάλλων μπορεί να κέρδισε την ομάδα του Κατάρ, αλλά βρήκε χρόνο να παραπονεθεί για κάτι που βέβαια ξενίζει πολλούς: τις μεταγραφές που κάνουν στο Κατάρ από άλλες χώρες.

Για την ιστορία, οι Γάλλοι για λογαριασμό του Παρισιού διεκδικούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024